gfSläktforskaråret har startat på allvar och hos Genealogiska Föreningen (GF) är det mycket på gång. Nu på lördag, den 28 januari, håller föreningen släktforskarseminarium i sina lokaler i Huvudsta, Solna.

Spännande rubriker

Det är andra året i rad som GF bjuder in till ett seminarium där fritidssläktforskare från hela landet presenterar resultat från sin forskning. Totalt sex presentationer står på programmet, däribland "Raviner och svarta hål i släktforskningen&nbsp"- ett exempel från 1700-talets Böhmen" av Thomas Fürth och "Problem ur släkten Böös genealogi" av Berit Wenngren.

Sveriges Släktforskarförbunds ordförande Erland Ringborg kommer att presentera forskningsresultat under den spännande rubriken "Om ett visst gift par på 1690-talet hade legat med varandra, hade jag inte haft den fru jag har".

Föredrag på webben

Föredragen kommer, liksom många andra föredrag hos GF, att spelas in och publiceras på föreningens medlemssidor. Därmed kan även de medlemmar som inte har möjighet att åka till Solna ta del av dem.

Presentatörerna har även lovat att senare beskriva sina resultat i artikelform, detta i Släkt och Hävd och Svensk Genealogisk Tidskrift.

Larssmo till GF i maj

Även senare i vår väntar intressanta programpunkter hos GF. Bland annat hålls tre träffar för nybörjare och en gång i månaden blir det temalördag i Solna. I februari är temat "samhällets utsatta", i mars DNA och i april andra världskriget.

I maj är temat emigrantforskning och då gästas Genealogiska Föreningen av Ola Larsmo, författare till boken Swede Hollow.

Annonser