Det är en stark tv-höst på släktforskarfronten. Nu på söndag, den 23 oktober, är det premiärdags för en ny säsong av "Allt för Sverige". Programmet där amerikaner reser till Sverige för att med hjälp av släktforskare söka sina svenska rötter sänds nu på SVT för sjätte gången.

Den här gången startar äventyret i Göteborg, där de tio deltagarna får besöka platsen där emigranterna klev på båten för länge, länge sedan.

I en intervju med Aftonbladet berättar en av deltagarna, Erica Andersson, att hon efter inspelningarna känt ett så starkt band till Sverige att hon nu funderar på att köpa en stuga i Dalsland. Här presenteras de övriga deltagarna.

Tidigare i höst blev det känt att "Allt för Sverige" nominerats till en internationell Emmy - tv-världens mest prestigefyllda pris. Den 21 november tillkännages det vilket program som vinner utmärkelsen i kategorin "Non-Scripted Entertainment".

Fler tips för tv-soffan

Senaste säsongen av "Vem tror du att du är?" kan ses på SVT Play fram till februari-mars 2017.

Tio föreläsningar från Släktforskardagarna 2016, och en från Släktforskardagarna 2015 (Peter Sjölunds om att släktforska med DNA), kan ses på UR Play ett tag till.

"Det sitter i väggarna", där historikern Christopher O'Regan och byggnadsantikvarien Erika Åberg hjälper nyfikna ägare till gamla hus, drar i gång på SVT om två veckor, den 1 november.

 

Annonser