Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
27 januari 2022
Häromdagen lyssnade jag till några presentationer om hur man kan dokumentera sina DNA-upptäckter.  Egentligen ingen större skillnad mot hur vi bör dokumentera släktforskning i arkiv. Det måste vara möjligt för någon annan att förstå riktigheten ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

27
jan
Björklingebygdens Släktforskarförening

27
jan
Lappmarkens Släkt- och Bygdeforskare

03
feb
StorStockholms Släktforskarförening

05
feb
Västerbergslagens Släktforskare

10
feb
Skövde Släktforskarförening

10
feb
Björklingebygdens Släktforskarförening

Nyheter i Rötterbokhandeln

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

doden spelar schackGlada nyheter till alla er som väntar på den nya versionen av Sveriges dödbok – över en miljon poster är nu klara för dödbokens version 6. Om allt går som planerat kommer den att släppas i augusti 2014. Målet börjar kännas inom räckhåll, men än återstår en del att göra.

I dagsläget är sju län helt klara och ytterligare fyra är klara till cirka 80 procent. Hallands län som länge legat långt efter har nu kommit ifatt och förbi många andra. En eloge till den arbetsinsatsen!

Nu är det bara i Jämtland som lediga församlingar finns att boka, så läget ser mycket lovande ut. Förhoppningsvis kommer alla som bokat sig för att jobba med registrering att också genomföra sitt gebit. Om någon som bokat inte anser sig kunna bli klar till årsskiftet, måste vi få veta det nu genast så att någon annan kan ta över. Vi behöver också mycket hjälp med kompletteringar över hela landet. Just nu är det 285 församlingar/delar av församlingar som väntar på komplettering. De största utmaningarna där är Stockholms och Västerbottens län.

Har DU tid över och vill göra en insats för släktforskarsverige?

Kontakta Anna-Lena Hultman för mer information!


bild: "Döden spelar schack" Albertus Pictor (1440-1507). Täby kyrka, Stockholm.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button