Ethnicity GiladFoto: Ted Rosvall.
Den 6-8 september besökte Ted Rosvall konferensen My Heritage Live 2019 i Amsterdam, som samlade släktforskningsbitna från hela världen. I den första av två gästbloggar berättar han om sina intryck från dagarna.

ted rosvall 2018Ted Rosvall.Förra året stod Oslo som värd för arrangemanget och i år var det Amsterdam som stod på tur. Precis som förra året var Ted Rosvall förbundets utsände på plats för att dela med sig av sina upplevelser här på Rötter. I ett par gästbloggar berättar han om sina intryck från världskonferensen och framför allt om de nyheter som presenterades.

Här kan du läsa om My Heritage Live i Ted Rosvalls senaste blogginlägg

Programmet fokuserar i första hand på företaget My Heritages egna tjänster och databaser, men mycket är förstås allmängiltigt i släktforskarvärlden, som i dag domineras av en handfull stora släktforskningsföretag.

I den första bloggen, som publicerades under gårdagen, berättar han bland annat om hur My Heritage arbetar med kunskapsförmedlingen. För, som Ted Rosvall uttrycker det – vi tror att det räcker med intuition och en god portion erfarenhet – men ju mer komplicerade resurserna blir, desto mer nödvändig kommer denna "utbildningsavdelning" bli. Inte minst när det kommer till DNA-släktforskning.

Ta del av fler tänkvärda reflektioner kring konferensen i Teds gästblogginlägg.

Annonser