kursledarkurs ostersund storFjällvy från östersundstrakten. Foto: Roger Strandberg/Östersunds kommun
Vill du få verktygen till att bli en bättre kursledare? Sveriges Släktforskarförbund arrangerar en ny kursledarkurs i Östersund 14-15 september. Fokus ligger på pedagogiska metoder för att lära ut släktforskning. 

Utbildningen avser huvudsakligen att ge kunskaper och färdigheter i didaktik, det vill säga pedagogiska metoder för släktforskarkurser. De vana kursledarna delar med sig av sina erfarenheter av praktiska problem och kursdeltagarna kommer att få ta del av fördjupningsmoment med bland annat källkritik och kyrkoarkivalier.

Målet med kursledarkursen är att göra dig som funderat på att starta en släktforskningskurs tryggare som kursledare och skapa en god grund för att dina blivande kursdeltagare lär sig att släktforska med god kvalitet på sina resultat. Kursen är utmärkt för dig som funderat på att börja som kursledare inom släktforskning, men också till de som redan håller kurser, men som vill få inspiration och dokumenterade kunskaper.

Förkunskaper

För tillträde till utbildningen krävs tidigare erfarenhet av och kunskaper i släktforskning. Huvuddelen av deltagarna rekryteras via föreningarna som ansvarar då för att deltagaren har tillräckliga förkunskaper. Datorkunskap på god nivå krävs för alla deltagare. Vana att använda Riksarkivets digitala forskarsal och Arkiv Digital förutsätts.

Allmän information

När och var: Östersund den 14-15 september 2019, Hotell Emma, www.hotelemma.com

Kursavgift: 1 875 kronor (inkl moms). Priset inkluderar fika lördag e.m. och söndag f.m., samt middag lördag kväll.

Logikostnad/-bokning ingår inte i kursavgiften, den betalas/bokas av deltagarna eller föreningen.

Läs mer och anmäl dig här!

 

Annonser