kavlinge sydsvenskan
Sveriges Släktforskarförbund består av inte mindre än 165 medlemsföreningar spridda över hela landet. En av dem är Kävlingebygdens Släktforskarförening, en aktiv förening vars verksamhet bjuder på bland annat spännande föredrag, studiebesök, medlemskvällar och kurser i släktforskning.

I fredags fick vi veta mer om föreningen genom ett reportage i tidningen Sydsvenskan. Läs artikeln på nätet här.

Unik kunskap

Att gå med i en släktforskarförening innbär inte bara en möjlighet att träffa andra som är intresserade av samma sak. Många föreningar har dessutom samlat på sig mängder av kunskap, både i form av kunniga medlemmar och exempelvis litteratur. Många föreningar har dessutom unika samlingar data – i vissa fall digitaliserade och i andra fall i pärmar i föreningslokalen. Det kan röra sig om till exempel födda-vigda-döda-register, bouppteckningsregister och klipparkiv.

Kävlingebygdens Släktforskarförening har sin lokal i kommunhusets källare och i föreningens arkiv finns mängder av material till förfogande. Förutom sitt arkivet har föreningen tillgång till flera släktforskningsprogram och ett bibliotek. Flera gånger per termin ges medlemmarna möjligheten till handledning av erfarna släktforskare.

Finns dina församlingar med?

Föreningens verksamhetsområde är stort och omfattar följande 24 församlingar: Annelöv, Barsebäck, Billeberga, Borgeby, Dagstorp, Hofterup, Hög, Kävlinge, Lackalänga, Lilla Harrie, Löddeköpinge, Norra Nöbbelöv, Norra Skrävlinge, Norrvidinge, Saxtorp, Stora Harrie, Stångby, Stävie, Södervidinge, Vallkärra, Virke, Västra Hoby, Västra Karaby, Örtofta.

Vill du veta mer om vad föreningen erbjuder sina medlemmar finns deras kontaktuppgifter här.

 

Annonser