anor pa driftBilden: Detalj ur målning av Hobbema Meyndert (Holländsk målare 1638–1709). Bildkälla: The Metropolitan Museum of Art.

I vid Frodesten i Fjärås, Halland dog den gifta, avskedade soldaten Andreas Grönberg den 21 december 1803. I kyrkboken uppges han vara bördig från Falköping och hade varit gift två gånger. Först med Susanna Nilsdotter och sedan med Maria Tenggren. Vid sin död var han 65 år gammal och han begrovs på Fjärås kyrkogård.

Andreas Grönberg är en av alla "upphittade" personer som registrerats i Tillfällighetsfynd, Rötters databas över personer som påträffats i kyrkböcker eller andra sammanhang långt ifrån den förmodade hemorten. Det kan handla om personer som dött under en resa, eller som hittat kärleken och gift sig i en annan socken. Här kan med andra ord dina borttappade anor finnas!

Bidra med egna fynd

Snubblar du själv över någon som egentligen hör hemma i en annan mer avlägsen socken i kyrkboken så kan du enkelt rapportera det i Tillfällighetsfynd. På så sätt kan du bidra med en ovärderlig pusselbit till någon annans släktforskning.

Gå till Tillfällighetsfynd

Bilden: Detalj ur målning av Hobbema Meyndert (Holländsk målare 1638–1709). Bildkälla: The Metropolitan Museum of Art.

Annonser