STAARE.logotypeFör hundra år sedan hölls det första samiska landsmötet på svenska sidan. I Östersund firas jubileumet under hela denna vecka, 5-11 februari, genom projektet Staare 2018 som summerar de gångna hundra åren i föreläsningar, utställningar och underhållning. På programmet finns även en hel del om släktforskning för dig med samiska rötter.

På måndagkvällen kl 18.30 kommer exempelvis en av Sveriges släktforskarförbunds ledamöter, Carina Strömberg, prata om förbundets handbok Samiska rötter tillsammans med Kjell-Åke Lundström som har en stor databas över samer. På tisdag och onsdag kommer sex medlemmar i Jämtlands lokalhistoriker & släktforskare att medverka med släktforskarhjälp på Östersunds bibliotek mellan 09.00-13.00.

staare2018.se kan du ta del av det fullspäckade programmet.

Erbjudanden i Rötterbokhandeln

samiskt jubileumserbjUnder jubileumsveckan kommer Rötterbokhandeln att ha ett erbjudande på handboken Samiska rötter, som kommer att säljas för 150 kr (ordinarie pris 255 kr för icke medlemmar) och under veckan kan du även få Släkthistoriskt Forum 3/2016, med samiskt tema, på köpet (för 1 krona).

Båda erbjudandena gäller från och med jubileumsveckans början måndagen 5 februari fram till och med 11 februari eller så långt lagret räcker.

Här kan du läsa mer om handboken Samiska rötter

Annonser