Nebraska AD

Visste du att Arkiv Digital är i full gång med att fotografera och digitalisera kyrkböcker från de svenskamerikanska församlingarna i Nebraska?

Materialet – allt från församlingsböcker, födelse-, vigsel- och dödböcker till protokoll och räkenskaper – görs tillgängligt efterhand i deras prenumerationstjänst. Hittills har 110 olika församlingar dokumenterats och Arkiv Digital utlovar att mer material kommer är på gång.

Instruktionsfilmer

Har du nyligen tecknat ett Arkiv Digital-abonnemang och känner dig lite vilsen? Då kan det vara bra att veta att det finns en YouTube-kanal med instruktionsfilmer för de grundläggande funktionerna i foto-arkivet. Du kommer till filmen via länken nedan. Där finns dessutom filmer om bland annat hur du söker i Befolkningen i Sverige 1860-1920 och hur du hittar rätt bland ArkivDigitals flygbilder.

Grundläggande funktioner i Arkiv Digital på YouTube

Bilden: Ett uppslag ur Bertrand Immanuel Lutheran Churchs "Church Register" (församlingsbok) för perioden 1883-1907. För de personer som är födda i Sverige anges både födelseförsamling och län/Arkiv Digital

Annonser