SHF nr4 2015Nu har det nya numret av Släkthistoriskt Forum lämnat tryckeriet och i början av nästa vecka bör det ha nått de flesta prenumeranterna. Det kanske passar bra nu när hösten börjar göra sig påmind runt om i landet.

Dödligt

Att "ta död" på anfäderna är varje släktforskares mål - annars är inte anan komplett. Men vad var det egentligen som tog livet av våra föregångare? - Mats Karlssons artiklar på temat döden ger oss en tydligare bild av sjukdom, ålderdom och död, så som den drabbade våra anfäder.

När det kommer till dramatiska livsöden kan domstolarnas arkiv erbjuda riktigt spännande forskning. Claes Westling har nyligen skrivit en handbok på ämnet och i en av artiklarna får vi ett smakprov på hur det kan se ut i domstolsarkiven och tips på hur du själv kommer igång.

I övrigt bjuder det här numret på litet av varje. I artikeln Spara för livet berättar Mats Andersson på Swedbanks arkiv om sparbankens historia och sist ges några tips på hur du själv kan ta reda på mer om anfädernas ekonomi. Om det och mycket annat i septembernumret av Släkthistoriskt Forum.

Inte prenumerant?

Självklart vill du läsa Släkthistoriskt Forum - tidningen med nyheter, inspiration och kunskap till dig älskar släktforskning. Sedan 1982 har tidningen givits ut av Sveriges Släktforskarförbund. Den utkommer med fem nummer per år och en prenumeration kostar fortfarande blygsamma 225 kronor.

Börja prenumerera i dag

Annonser