På fredagen den 29 augusti, dagen innan Släktforskardagarnas mässa slår upp portarna, anordnas två bussresor för den som vill värma upp med en utflykt i det vackra landskapet Värmland.

rundturer sfd2014Sagolika Sunne

I den ena rundturen, Sagolika Sunne, ingår besök på Mårbacka och Rottneros Park.

Mårbacka är Slema Lagerlöfs barndomshem och besökaren får uppleva den vackert belägna gården som den en gång blev lämnad.

Rottneros park är en unik skulpturpark i Sunne med formella parkrum, sköna naturparker och nyskapande trädgårdsformgivning i en spännande kombination.

I priset ingår bussresan som utgår från Karlstad CCC, entré och guidad tur på Mårbacka, Herrgårdslunch på Länsmansgården, entré till Rottneros Park samt reseledare.

Konst & Design i Värmland

För den som är nyfiken på värmländsk design kanske rundturen Konst & Design i Värmland kan vara något – med besök på Sliperiet samt Klässbols Linneväveri.

I rundturen ingår, förutom bussresan, entré och guidad tur på Sliperiet samt utställningen, lunch från Grön Ko och besök på utställningen Form i Värmland. Turen går också till det berömda Klässbols Linneväveri, där besökarna får en guidad rundvisning.

Båda utflykterna är heldagsaktiviteter och utgår från Karlstad CCC kl 11.00. Priserna är ca 500 kr, då ingår lunch och fika. Läs mer om resorna och hur du bokar plats på www.sfd2014.se

Bild: Interiör från Mårbacka (bildkälla: www.marbacka.com), Rottneros Park (bildkälla: www.sunne.se), Sliperiet (bildkälla www.formivarmland.se), linneväveriet (bildkälla: www.klassbols.se)  

Annonser