I helgen arrangerade en nybildad facebookgrupp "en dag om kunglig historia" för gruppmedlemmar och andra intresserade. Gruppen, med namnet Kunglig historia, bröts ut ur gruppen Adelns historia eftersom det uppstod många diskussioner om kunglig historia i forumet, som egentligen inte hörde dit.

– Så vi beslöt oss för att skapa en facebookgrupp om enbart kunglig historia, eftersom intresset var så stort, berättar Ann Walkendorff, aktiv bland annat i Enecopia släktforskarförening.

Hon och Mårten Hougström, Genealogiska Föreningen, har skapat och administrerar gruppen, vars medlemsantal har vuxit i snabb takt.

forelasarePå bilden från vänster: Ted Rosvall, Ann Walkendorff och Mårten Hougström

Först ut bland föreläsarna var Magnus Bäckmark, författare av boken Genvägar och flitig föreläsare om DNA ur släktforskningsperspektiv. I sin föreläsning berättade han om kungliga gåtor och hur de idag har fått sin upplösning, bland annat med hjälp av DNA-teknik.

Ted Rosvall, författare och välkänd släktforskare, föreläste om ätten Bernadotte – kända och mindre kända anfäder till vår nutida kungafamilj. Mårten Hougström berättade om Nederländernas kungahus.

Annonser