Sveriges dödbok 8 1830-2020

Så här söker du i Sveriges dödbok

Ted Rosvall går igenom sökmenyn i databasen Sveriges dödbok. Du får veta hur du ska göra för att hitta den släkting du letar efter, och hur du sållar bort oönskade sökresultat. Videon var tidigare del i en kurs i släktforskning för tidningen Land, filmad av företaget Brillbee.

Patch rättar bortfall av födelseort för några tusen personer födda på 1920-talet och några decennier framåt.

Instruktion för att installera patchen:

1. Ladda ned och dubbelklicka på filen Sveriges_Dodbok_1830-2020_patch_801.zip för att packa upp filen.
2. Dubbelklicka på Sveriges Dödbok 1830-2020 patch 801.exe för att starta installationen.
2. Uppgraderingsprogrammet startas och svara Ja på frågan "Tillåter du att den här appen får göra ändringar på enheten?
3. Välj uppgraderingsplats och tryck nästa. Uppgraderingsplats är den mapp där Sveriges dödbok 8 finns installerat. Om du inte har valt någon speciell plats när du installerade kan du trycka nästa direkt.
4. Vänta medan uppgraderingen utförs. När uppgraderingen är klar stängs programmet automatiskt.
5. För att kontrollera att uppgraderingen är genomförd starta Sveriges dödbok 8 och klicka på knappen "Om" längst ned i programmet. Står det "Sveriges dödbok 1830-2020 (version 8.01)" så har uppgraderingen lyckats.