Tillbaka

Guidad visning av Bernadottebiblioteket och Ordenssalarna på Stockholms slott

Onsdag 29 mars 2023 Kl. 16:00 StorStockholms Släktforskarförening

Onsdag 29 mars Kl. 15.00-17.00. Guidad visning av Bernadottebiblioteket och Ordenssalarna på Stockholms slott.

När Nicodemus Tessin d.y. efter slottsbranden 1697 fick i uppdrag att rita ett nytt slott ingick även ett bibliotek. Det blev dock inte Tessins plan som genomfördes utan en senare arkitekts ritningar kom att gälla. Lokalen är imponerande då fyra slottsarkitekter under en byggnadsperiod på hundra år satt sin prägel på rummet. Biblioteket stod färdigt 1796 och byggdes ursprungligen för att vara svenskt nationalbibliotek.

I Bernadottebiblioteket förvaras de kungliga boksamlingarna. Dessutom ingår de Bernadotteska fotosamlingarna bestående av en halv miljon fotografier och ett oskattbart musikarkiv. Här finns cirka hundratusen böcker som tillhört Gustav IV Adolf till och med Gustaf VI Adolf, och kungarnas respektive gemåler. Biblioteket vårdas av Kungliga Husgerådskammaren och är idag ett forskningsbibliotek. 

I Ordenssalarna visas en permanent utställning om de kungliga ordnarna. Ordenssalarna består av fyra salar, en sal för varje orden: Serafimerorden. Svärdsorden, Nordstjärneorden och Vasaordern.

Begränsat antal deltagare. Förhandsanmälan senast måndag 27 mars till info@sssf83.se.

Deltagaravgift 150 kr (medlemmar) respektive 220 kr (icke medlemmar).

 

Studiebesök Stockholm
NÄR
Onsdag 29 mars kl. 16:00
VAR
Stockholms Slott
KOSTNAD
Avgift
FÖR VEM
Öppet för alla

info@sssf83.se.

Deltagaravgift 150 kr (medlemmar) respektive 220 kr (icke medlemmar).

 

" startDate="2023-03-29" startTime="16:00" endDate="2023-03-29" endTime="16:00" timeZone="Europe/Stockholm" location=" Stockholms Slott" organizer="StorStockholms Släktforskarförening|info@sssf83.se" options="'Apple','Google','Outlook.com','Yahoo','MicrosoftTeams','Microsoft365'" listStyle="overlay" customCss="https://www.rotter.se/media/com_ssfkal/css/atcb.css" buttonStyle="custom" trigger="click" hideCheckmark language="sv" >