Medlemsföreningar

StorStockholms Släktforskarförening

StorStockholms Släktforskarförening är en släktforskarförening för den som är bosatt i Stockholmsområdet eller forskar om Stockholm. Oavsett var du har dina rötter är du välkommen som medlem. Föreningen bildades 1983.

Föreningens viktigaste uppgift är att hjälpa och inspirera medlemmarna i deras släktforskning. Guida till rätt källor i det ibland snåriga material som finns på arkiv, bibliotek och museer. Läsa och tyda gammal handskrift och ge handledning om digitala forskningskällor.

Programverksamheten är rik och varierande. Forskarträffar på ett flertal bibliotek. Kurser i släktforskning för både nybörjare och erfarna släktforskare och särskilda kurser i Stockholmsforskning och Handstilskurser. Föreningen arrangerar intressanta föredrag, tematräffar, studiebesök och utflykter.

Föreningen har en medlemstidning "AnRopet" och ger också ut ett Nyhetsbrev via e-post som man kan prenumerera på även som icke-medlem. Nyhetsbrevet är kostnadsfritt. Skriv till info@sssf83.se för att prenumerera på Nyhetsbrevet


Senast uppdaterad: 2023-01-25