Medlemsföreningar

Karlskoga_logga

www.kgadfsgenealogi.se0586-56026Strödda annotationer

Karlskoga-Degerfors Släktforskarklubb

Föreningen bildades i januari 1983. Under året anordnar vi ett antal klubbmöten med anknytning till släktforskning. Det kan gälla föredragshållare i ämnet eller medlemmar som visar sina forskningsområden. Våra klubbmöten ger möjlighet att knyta kontakt med andra forskare och utbyta erfarenheter. Lokal för klubbmöten hyrs av Finska Föreningen på Ferlins väg, f d Karlbergskyrkan. Tid för möten meddelas medlemmar genom hemsidan samt annonser i lokalpressen.

Släktforskarhjälpen på biblioteket är till för att lösa frågor som uppkommer i forskningen, t ex svårlästa handstilar etc. Här finns ett antal erfarna släktforskare till hands för att möta Dina frågor.

I bibliotekets forskarrum kan Du bedriva Din forskning med hjälp av läsapparater för mikrokort omfattande Karlskoga och ett stort antal närliggande församlingar samt via datorer med Arkiv Digital, Genline och SVAR. Huvuddelen av mikrofilmade kyrkoarkivalier finns numera digitaliserade och tillgängliga via dator.

Klubben bedriver kursverksamhet och ordnar nybörjarkurser i släktforskning samt hur man använder släktforskarprogram som DISGEN och MinSläkt. Som medlem i klubben erhåller Du skriften Strödda Annotationer som är ett organ för släktforskarföreningar i Örebro län.


Senast uppdaterad: 2017-10-12

Kalendarium

Inga kommande evenemang!