Malin akerman

Veckans svenskamerikan föddes i Stockholm, flyttade till Kanada när hon var två och är numera mitt i karriären i Hollywood. Just nu är hon aktuell i TV-serien Billions.

Malin Maria Åkerman föddes 12 maj 1978 i Stockholm. Hennes föräldrar är Magnus Åkerman (född 1949) och Pia Sundström. När Malin var två år flyttade familjen till Kanada. Efter några år skilde sig föräldrarna och pappan flyttade tillbaka till Sverige medan Malin stannade kvar i Kanada hos sin mamma. Hon studerade på Parliament Oak Primary School och Niagara District Secondary School och bodde då i Niagara-on-the-Lake i Ontario vid Niagarafallet.

Redan som femåring gjorde Malin modelljobb och var med i reklamfilmer. Hon inledde en karriär som modell men övergick till att bli skådespelare i samband med att hon 2002 flyttade till Los Angeles. Sin första större roll fick hon 2005 i TV-serien The comeback och efter det fick hon många gästroller i TV-serier. Malin spelade mot Ben Stiller i The Heartbrek Kid (2007) och hade den kvinnliga huvudrollen i storfilmen Watchmen (2009). Hon varvar roller i både biofilmer och tv-serier. För tillfället medverkar hon i TV-serien Billions. Malin ska 2018 spela in sin första svenska film i rollen som "sensuella Isabella" i filmen En del av mitt hjärta som baseras på Tomas Ledins musik. En svensk Mamma Mia?

Malin gifte sig 2007 med den italienske musikern Roberto Zincone och de fick 2013 sonen Sebastian. Samma år separerade de. Hösten 2017 förlovade hon sig med den brittiske skådespelaren Jack Donnelly. Malin pratar flytande svenska men "tänker" på engelska. Den 25 juni 2009 var hon sommarpratare i Sveriges Radio P1.

Bilden: Malin Åkerman, Wikimedia commons.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button