#31741

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Didrik Jansson, Stora gatan 58
Tryckt information på fotografiets baksida
Didrik Jansson, Västerås, Stora gatan 58. Prisbelönt i Västerås 1889.
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Marianne Kindgren, Västra Frölunda
Uppladdad
2004-04-23 16:46:47
Tillhör album
Okänd kvinna. Finns i album som tillhört min farmor Elin Andersson (född Pettersson) Västerås Barkarö, se #30709.

Kommentarer (3)

Viktor

Ja, precis - hon dog 1889 och jag tyckte också att åldern också stämde bra. Hur som helst - tack för att du svarade och bringade klarhet i frågan!
Marianne Kindgren

Visserligen dog Fanny Stål enligt uppgift i Västerås men det är nog kvinnornas enda gemensamma nämnare. Hon dog samma år som den här kvinnan är fotograferad.
Dessutom kan jag till viss del hålla med i facebooktrådens diskussion om samhällsklass kopplat till klädedräkt, även om bilderna på Fanny mer verkar 1840-50-tal och modet alltså annorlunda.
Viktor

Hej!
Jag stötte på denna bilden när jag försökte få tag i ett kort av en musiker jag håller på att researcha kring. Jag sökte genom att det finns ett kort på hennes bror som är fotat hos samma fotograf i Västerås. För mitt otränade öga fastnade jag för bilden och försökte kolla öron mm och i min värld var de båda damerna riktigt lika. Nu har ju frågan manglats i en tråd på Facebook och troligen är jag helt fel ute.
Men frågan om Pettersson kunde vara ett riktigt långskott för att hitta en förklaring om nu de båda damerna var samma person. Detta eftersom detta (mycket vanliga) namn också ligger henne jag letar efter nära. Det finns en bra beskrivning av den släkten på fotot #8203.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi