Ad. Lidwall / Ad. Lidwalls Fotografi-Atelier

Kommentarer

Vet du något om fotografen? Skicka in informationen här621

En helt okänd man. Vi har ännu inte hittat någon som helst anknytning till Tidaholm i släkten. Ingår i vår ärvda fotosamling som tillhört Axel och Gunnel Schiller, Vännäsby. Tryckt på baksidan står det att ateljén etablerades 1880.

Fotografens namn & adressAd. Lidwall
Kommentar
2005-09-18 22:46:47 Lars Hasselberg
PS. Bör tillägga att gård, by och ortsnamn finns antecknade i den Lidvallska katalogen. Skall vid tillfälle sända en kopia av en sida i den omskrivna katalogen
2005-09-18 22:41:05 Lars Hasselberg
Fotografen Ad Lidvall i Tidaholm bedrev en omfattande verksamhet, där han bl.a. annonserade i Norrländska tidningar att han tog emot äldre foton för reproduktion. Lidvall hade också ett antal agenter som förmedlade fotomaterial till Tidaholm. Merparten av dessa repronegativ förvaras på Västergötlands museum i Skara tel: 0511/26000. Det går inte att söka på namn för detta viste inte Lidvall som regel. Han har som identifikation av bilden angivet detaljer i utseendet av personen eller detaljer i kostymen/blusen. Några få bilder är topografiska. Bildnumret torde hänvisa till Lidvalls katalog. Undertecknad har varit anställd på museet i Skara och huvudsakligen arbetat med bildarkivet, som jag av den anledningen känner väl.

Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv