#80029

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Carl Jette, Kapellgatan 40
Tryckt information på fotografiets baksida
Carl Jette, Kapellgatan 40, Nyköping.
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Thomas Dahl, Mariestad
Uppladdad
2008-05-24 07:07:27
Tillhör album
William Hamilton, står det under kortet. Från samma album som #79647.

Kommentarer (7)

Elisabeth Samsioe

Hej Peder,

Såg din kommentar här först nu. Jag har en del bilder och skulle vara kul att se om du har annat. Kan man få kontakt på något vis?
@AlexJausor
Peder Broström

Jo, detta är William David Hamilton f 1868 i unga år. Han var far till min mormor Mary Bendz f Hamilton 1898. Det stämmer också att han under en period var bokhållare på Mårbacka. I boken Mammas Selma omnämns han vid ett flertal tillfällen. Min personliga favorit är när Selma Lagerlöf skriver:
(Söndagsmorgon 25/8.1889 Sid 71)
"Men nu skall mamma höra hvad som hände mig i dag.
Jag ligger i min säng på mina egna rum och tänker just på att jag precis är min egen herre och kan sofva till 12 om jag har lust och då knackar det, tänk och det var inte mer än åtta på morgonen. Jag öppnade dörm på en liten glänt och hvem var det som kom om inte grefve Hamilton. Faster hade skrifvit till honom att inte glömma bort Lovisadagen och så kommer gossen hit; det var ju bra snällt af honom och nu blir väl Lovisa rent förtviflad. Han fick gå ut och gå så länge och jag skaffade frukost och klädde mig. Hittills har jag ätit hos Rönnes så jag hade kvar af matsäcken. Han fick äta fiskkaka mjölk och smörgås. (Kycklingen hade jag allt expedierat själf) Nu skall jag också ha middag få se hvad de kunna hemta åt mig.
Nu är grefven rest och vi ha hållit ut hela dagen. Nu sist ha vi varit i Tivoli i Köpenhamn på en timmes visit. Gossen är allt snäll vi ha haft en riktigt munter dag, fast det såg mörkt ut i morgse."
@ Elisabeth Samsioe, det verkar som om vi är bryllingar:)
Elisabeth Samsioe

Ja, detta är William Hamilton f1868 i Österplana. Han är bror till min mormors mor Eva Hammar f.Hamilton 1865
Thomas Heed Miskar

Se Elgenstierna, Svenska adelns ättartavlor, band III, sid 442, Tab. 46.
Peter

Jag bor på Hede Säteri och har två kort där det står Greven på Hede. Och det är mycket likt er bild på Hamilton
Ann-Mari Bäckman

William Hamilton kan då vara greven William David Hamilton född 1868 i Österplana, Västergötland. Han var gift med Tekla Maria Laurina Kronlund född 1862 i Skövde, Västergötland. De bodde 1900 på Hede säteri, Stora Mellby, Västergötland. Uppgiften bör bekräftas. Källa: Folkräkningen 1900
Ann-Mari Bäckman

I boken Mammas Selma, brevväxling mellan Selma Lagerlöf och modern, nämns greven ofta. Greven var då William Hamilton, född 1868. Han hade varit bokhållare på Mårbacka. Greven gick senare lägre kurs på Alnarp. Om det är denna greve, som nämns, bör bekräftas.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi