#220142

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Rylander, Jönköping
Tryckt information på fotografiets baksida
Oscar Rylander
JÖNKÖPING
ÖSTRA STORGATAN 24
TELEFON 866
-"-
PLÅTEN FÖRVARAS
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Peter Furuholm
Uppladdad
2020-01-13 22:14:23
Tillhör album
Lämnad tillsammans med många andra i en påse till Second Hand-butik #217662

Kommentarer (3)

Charlotte Hallberg

Hej Peter! Ja, det var roligt att äntligen känna igen några här! Hittade ett foto till av Gunnar i form av ett vykort som var adresserat till min farmor när hon fortfarande bodde i Jönköping, skickat 1917, året innan hon gifte sig med farfar och flyttade till Rotebro. På kortet sitter Gunnar med några andra i en släde, det är undertecknat Gunnar och poststämplat i Eksjö, så kanske kom han därifrån? Åtminstone verkar han ha haft vänner där. Jag vet inte om albumet är farmors från början eller hennes syster Ruths. Ruth och Erik på de andra korten bodde i Huskvarna i alla fall.
Jag har gett mig sjutton på att identifiera alla i det där albumet, vi får se hur det går... Finns ett fantastiskt arkiv på Nässjö hembygdsföreings webbsida där man kan se beställaren av korten också. Hade två bara kort från Nässjö men hittade båda där och fick för- och efternamn på dem!
Peter Furuholm

Hej Charlotte. Jag ser att du har kommenterat flera av de fotografier jag skannat, ännu har jag inte läst allt men det är väldigt roligt att du kunnat identifiera några personer. Second Hand-butiken ligger i Eksjö, och det är ju inte så långt från Jönköping.
Charlotte Hallberg

Den här mannen finns med i min farmors album från Jönköping.
Han heter Gunnar, för det står påskrivet, men jag vet inte vem han var.

Peter Furuholm: Det var såklart inte med vem som haft korten från början? Var Second hand-butiken i Jönköping eller någon annanstans? Jag är i alla fall jättenöjd med att ha hittat Ruth, Erik och Gunnar här!
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi