#28018

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Wilhelm Sachse, Drottninggatan
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Harri Blomberg, Göteborg
Uppladdare
Harri Blomberg, Göteborg
(Kontaktuppgifter saknas. Är detta din bild?)
Uppladdarens fotografier
Uppladdad
2004-02-04 22:58:35
Ur ett fotoalbum, inköpt söndagen den 1 februari 2004 på en helgloppis i Ektorp, Norrköping, innehållande cirka 60-70 bilder. Fotoalbumet har ägts av Agnes Hedlund, ty på framsidepärmens baksida står det skrivet i bläck: Till Agnes Hedlund af Kristofer Sahlin till tack för mycken vänlig hjelp. Nästan alla kort i albumet är tagna i Östergötland (Norrköping, Söderköping och Linköping) eller i Stockholm.

Kommentarer (3)

Ann-Mari Bäckman

Det skulle vara väldigt intressant att veta källan till påståendet att fotografer lånade ut kläder? I det här fallet så finns det två foton av samma fotograf, tillhörande samma album, där kvinnorna har likadana halskedjor och halssmycke.

Jag har hållit på med att studera dessa visitkort i 14 år och inte funnit något belägg för att en fotograf lånade ut helt vanliga kläder (möjligen samedräkter och landskapsdräkter).
Peter Karlsson

Det var vanligt att man fick låna kläder och annat hos fotografen, men kan förstås ändå 'höra ihop' (systrar eller så). Tänkte påminna om att det hade varit bra om ett stort album som detta hade <I>hållits samman</i> genom att man på varje bild hänvisat till den första (huvud)bilden i albumet.. Då hade du också sluppit upprepa samma allmänna information på alla bilder - ett förfarande som man alltså bör undvika. Se vidare i instruktionerna för Porträttfynd om bland annat detta. Mvh Peter //Admin
Harri Blomberg, Göteborg

Det är intressant att ovanstående bär samma kläder och halsband som denna person (#28016) från samma ateljé.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi