#48706

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
M. Thiodolph
Tryckt information på fotografiets baksida
Fotografi af M. Thiodolph, Bispgården Plåten förvaras
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Pelle Mattsson, Bispgården
Uppladdare
Martin Bergman
(Kontaktuppgifter saknas. Är detta din bild?)
Uppladdarens fotografier
Uppladdad
2005-07-26 16:55:18
Tillhör album
Porträtt ingående i ett album1 efter Viktor Mattsson (1891-1978), Byn Bispfors (Z). Nuvarande ägare är sonsonen Pelle Mattsson, Byn Bispfors (Z). Ur samma album som #48703 från Bispgården, Z.

Kommentarer (1)

Martin Bergman

Detta är Katarina Margareta Mårtensdotter (1824-1883) född på Berget i Böle Fors sn (Z) och gift med Per Hansson (1820-1896) född i Böle Fors (Z) Hjälp med ID har jag haft genom dessa personer,

Gudrun Hedberg skriver genom ett mail 2006-04-26

För en dryg vecka sedan skrev jag ett brev till min mammas tremänning Birgitta Ericsson i Stockholm. Hon har, som du kanske vet, skrivit ett kapitel i den intressanta boken om Döda fallet. Mitt ärende var en förfrågen om hon kände igen något av våra oidentifierade kvinnoporträtt. Du må tro att jag blev glad, när jag idag fick svar och det blev napp. Det gäller mitt porträtt. Så här skriver hon: "Jag är helt säker på att det är Margareta Katarina Mårtensdotter. Min mormor Brita Edholm, som för övrigt liknade henne, hade den bilden liksom broschen hon bär. Däremot har jag ingen aning om, vem den andra kvinnan är."
När jag för några år sedan träffade Birgitta, trodde jag att jag hade visat henne porträttet och att hon inte kände igen det. Tydligen minns jag fel. Birgitta har dessutom en ring efter Katarina Margareta Mårtensdotter. Det känns så bra att ha fått dt här så tydligt klarlagt. Birgitta är född 1919, så jag tänkte att jag chanser, innan det är för sent att fråga henne.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi