#9872

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
J. Westbergh
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Anders Nylander, Sundsvall
Uppladdare
Anders Nylander
(Kontaktuppgifter saknas. Är detta din bild?)
Uppladdarens fotografier
Uppladdad
2003-01-28 00:42:00
Okänd kvinna från samma album som #9859 köpt på auktion i Hädanberg, Ångermanland

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi

Kommentarer (5)

Ann-Mari Bäckman

Sigrid Märta var syster till Abraham Jonsson född 1889, kort #41849.
Ingeborg Näström

Detta är Sigrid Märta (Faster Sigge), gift med OlPersOll.
Ann-Mari Bäckman

Det var intressant att få ett namn på denna kvinna. Det skulle vara trevligt om du kunde kontakta mig, så kan vi prata lite mer om släkten. Vi har alldeles nyss hållit auktion i Norrmesunda där vad jag gissar de mesta prylarna kommer från Hädanberg. Vi auktionerade bland annat bort fyra fällar gjorda av Olof Westman och fälltäckena var vävda av Kristina Abrahamsdotter.
Birgitta Pallin, Härnösand

Kvinnan heter med all säkerhet Sigrid Märta född 1886 i Hädanberg. Hennes föräldrar är Jonas Abrahamsson född 1857 i Hädanberg gift 1882 med Sigrid Stina Gustavsdotter född 1860 i Hädanberg. Sigrid Märta gifte sig med Olof Olofsson född 1891 i Hädanberg. De fick tre barn Helmer, Stina och Anna. Kristina Abrahamsdotter och Jonas Abrahamsson född 1857 och Nils Abrahamsson född 1860 är syskon och födda i Hädanberg. Katarina Westman och hennes bror Nils är födda i Hädanberg i bagarstugan hos min mormor och morfar Helena och Kristoffer Kristoffersson. Kristina var piga hos min morfars föräldrar Christoffer Svensson och Anna Greta Olofsdotter i Hädanberg. Kristinas man Olof Nilsson-Westman var fällmakare och född i Björna socken.
Ann-Mari Bäckman

Samma kvinna finns i min mormors album. Min mormor hette Katarina Westman, gift Eriksson. Hon var född 1892 i Hädanberg, Anundsjö socken (Y). Hennes mamma hette Kristina Abrahamsotter född 1852 i Hädanberg.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv