Länkar

Övriga källor

2012-11-09Håkan Skogsjö
Göteborgs universitetsbibliotek arbetar med att göra hela arkivet från det Svenska Ostindiska Compagniet tillgängligt och sökbart via webben. Detta digitaliseringsprojekt genomförs med stöd av Riksbankens jubileumsfond. Det är möjligt att söka efter dokument, personer och på ämne. Göteborgs universitetsbiblioteks arkiv från kompaniet är det största som finns bevarat samlat i Sverige. Det är på cirka 10000 sidor, 1,5 hyllmeter.
2012-11-09Håkan Skogsjö
Registreringssentral for historiske data (RHD) vid Universitetet i Tromsö har lagt ut 1865, 1875 och 1900 års folkräkning med ovanligt bra sökmöjligheter (man kan kombinera variablerna förnamn, efternamn och födelseort). Välj mellan Enkel / Avansert søking i folketellinge för att söka.
2012-11-09Håkan Skogsjö
Detta är en verklig guldgruva för den som forskar i Norge! Digitalarkivet är en del av Riksarkivet och arbetar med att sprida arkivinformation via moderna medier. Här finns folkräkningar, kyrkböcker, emigrantprotokoll och mycket, mycket med mera i digital form. Hallå, Riksarkivet i Stockholm - låt er inspireras!! ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Digitalarkivet har startet å legge ut scannede kirkebøker fra hele Norge- uten betaling!!! Det blir lagt ut etterhvert som de er ferdigscannede. http://www.arkivverket.no/URN:kb_read

Annonser