Länkar

Länder

2023-01-25
En hemsida om familjehistoria och genealogi i det område som idag mostsvarar Lettland (Latvia). You have come to the right place, if you are researching your ancestors who once lived in the area that is now Latvia. This site is devoted to Family History and Genealogy in the region of Latvia for the period of 1800 to 1950. This site is under constant development. At the moment it consists of more than 550 pages grouped in 5 volumes and 30 chapters.
2023-01-25Håkan Skogsjö
Det äldsta museet i USA som uppmärksammar svenska och svenskamerikanska insatser. Museet ligger i Philadelphia, Pennsylvania, och har en särskild Genealogy Club.
2023-01-25Håkan Skogsjö
Hemsida för släktforskarföreningen på ön Bornholm (Danmark).
2023-01-25Håkan Skogsjö
Citat från hemsidan: Vi startade G-gruppen i januari 1997. Gruppen växte snabbt till 12 medlemmar. Därefter har inte gruppen utökats. Alla gruppens medlemmar härstammade från invandrare från 1600-talet och framåt. Några av oss är själva tyska invandrare av första generationen. Tysk invandring till Sverige kom inte bara från dagens Tyskland, utan även ifrån det som i dag är Polen, Baltikum och Finland. Därav namnet G-Gruppen, där G bland annat står för Germania, som romarna med ett gemensamt namn kallade Tyskland och Östersjöområdet. G står också för genealogi, Goethe och Geschichte (tyska för historia). Målet med G-Gruppen har hela tiden varit att hjälpa varandra, men även andra i forskningsarbetet. Genom det arbete, som gjorts under de senaste två åren, har många kontakter etablerats, vilket lett till goda resultat i vår och andras forskning. Många forskare hörde av sig och ville själva delta i arbetet. Genom bildandet den 14 december 2000 av den öppna släktforskarföreningen Föreningen G-gruppen, Östersjögrannar, migration och tyska anor kan alla forskare med dessa intressen vara med och delta.
2023-01-25Håkan Skogsjö
»Migrationsinstitutet grundades år 1974 och verkar i Åbo. Migrationsinstitutets uppgift är att främja insamling, tillvaratagning och dokumentering av forskningsmaterial som ansluter sig till migration, att utföra och främja migrationsforskning, att utge vetenskapliga undersökningar och framställningar om migration och att utveckla samarbetet mellan högskolorna och de olika samfunden inom branschen såväl i hemlandet som utomlands. Migrationsinstitutet i Åbo är landets enda institution som är specialicerad på forskning om migration och dokumenterar densamma.»
2023-01-25Håkan Skogsjö
Den norskamerikanska motsvarigheten till svenska Swenson Center. Kan vara av stort intresse även för svenska forskare!

Annonser