Länkar

Västergötland

2023-01-25
Föreningsarkiven i Västra Götaland samlade i en portal. I länet verkar Bohusläns Föreningsarkiv i Uddevalla, Föreningsarkivet i Mölndal, Skaraborgs läns folkrörelsearkiv i Lidköping och Älvsborgs läns föreningsarkiv i Vänersborg. I Göteborg finns Region- och Stadsarkivet med Folkrörelsernas arkiv.
2023-01-25
Västergötlands museum - ett av Sveriges äldsta länsmuseer - är beläget i Skara. Nu med sökbar bilddatabas (under Backspegeln).
2023-01-25
Västarvet är en förvaltning för natur- och kulturarv inom Västra Götalandsregionen. De museer och verksamheter som är knutna till Västarvet är Bohusläns museum, Lödöse museum, Forsviks Industriminne, Vänersborgs museum och Kulturlagret, Göteborgs Naturhistoriska Museum, Västergötlands museum, Vitlycke museum, Hemslöjdskonsulenterna i Västra Götaland, Utställningen kommer och Studio Västsvensk Konservering.
2012-11-09Håkan Skogsjö
Medlemsförening i Sveriges Släktforskarförbund.
2012-11-09
Fakta och hjälpmedel för släktforskning och hembygdsforskning i den del av Västergötland som hörde till Göteborgs och Båhus län (Göteborgs och Bohus län). En sida för varje socken, härad, stad och fögderi: · Indelning (pastorat, tingslag och fögderier samt ändringar i församlingsindelningen). · Länkar till arkivförteckningar (kyrkoarkiv, domstolsarkiv, länsstyrelse, kronofogdar, häradsskrivare och länsmän). · Länkar till avskrifter. Andra länkar: · Regionala och lokala arkiv, bibliotek och museer. · Föreningar. Dessutom: · Göteborgs äldre församlingsindelning.

Annonser