Länkar

Gästrikland

2023-01-30
Släktforskarförening med säte i Ockelbo. Medlem i Sveriges Släktforskarförbund
2023-01-26
Länsmuseet Gävleborg är ett museum för de båda landskapen Gästrikland och Hälsingland. Man arbetar med kulturhistoria, konst, byggnadsvård, vård av kulturlandskapet, arkeologi och olika kulturturistiska projekt i Gävleborgs läns samtliga tio kommuner. Museibyggnaden ligger i Gävle och har en stor och omfattande samling av både äldre och nutida svensk konst som visas i tre huvudteman: människa, landskap och ting, där det blandas gammalt och nytt. Även kulturhistoria med utställningar om vår förhistoria, bondens liv och staden Gävle under 1800-talet visas på länsmuseet.
2023-01-26
Medlemsförening i Sveriges Släktforskarförbund. Syftet med föreningen är att främja släkt- och hembygdsforskning, att stödja och inspirera medlemmar i deras forskning. Samt ge möjlighet att utbyta erfarenheter och forskningsresultat med varandra. Föreningen ordnar anbytardagar, träffar, kurser och studiebesök. ... Föreningslokal i Gävle.
2023-01-25Håkan Skogsjö
På hemsidan kan man läsa: »I Gästrikland finns järnbruk, stålverk, smedjor, gruvor, bergsmansgårdar och förhistoriska fyndplatser från 2000 års oavbruten järnhantering. Det mesta är bevarat. Det mesta är öppet för besök och utflykter. På den här sidan kan du läsa om det enda som inte finns kvar: Människorna. De som gjorde Järnriket möjligt.»

Annonser