Länkar

Lokalhistoria

2023-01-30Charlotte Thomasson
En hemsida om författarinnan Victoria Benedictsson, Hörbys mest kända kvinna, som även är känd ute i vida världen. Sidan innehåller en nästintill komplett bildsamling, för närvarande nästan 300 bilder. Målsättningen är att ge läsaren en visuell upplevelse tillsammans med kortare förklarande texter. På sidan finns flera foton och bilder på föremål som aldrig tidigare offentliggjorts.
2023-01-30Charlotte Thomasson
Torpruiner i Fulltoftaskogarna (mellan Höör- Hörby). Detta är en bildsida med strax över 2.250 bilder, med ibland korta, ibland lite längre textmassor. Här visas en stor samling av olika torpruiner i Fulltoftaskogarna och dess närhet. Vissa ganska kända, andra mer obekanta – några som varit helt bortglömda under lång tid. Äldre och nyare bilder blandas för att vissa vad som skett genom åren.
2023-01-30Charlotte Thomasson
En historisk sida om Hörby kommun och dess orter. Den innehåller bland annat nästan 25 000 gamla fotografier och porträttbilder från de lokala fotograferna i Hörby.
2023-01-26Håkan Skogsjö
Institutet påbörjade sin verksamhet i februari 1997. Målet är bland annat att i samförstånd med lokala och akademiska foskare fördjupa och bredda samarbetet mellan dessa bägge kategorier.
2023-01-26Håkan Skogsjö
En synnerligen ambitiös webbplats om staden Nykarlebys historia (ligger i Österbotten i Finland). Här kan den intresserade botanisera hur länge som helst, bland gamla vykort, hemmanens ägarlängder, stadsplaner och kartor och oändligt mycket mer. Mycket imponerande! Sidan uppdateras enligt uppgift kontinuerligt två gånger per vecka och innehåller följdaktligen nu mycket nytt! Ett besök är ett måste för alla med särskilt intresse av Nykarleby, och väl värd ett besök för alla andra..

Annonser