Länkar

Historia

2023-01-25Håkan Skogsjö
I Bebyggelseregistret, BBR, kan du söka information om vårt byggda kulturarv. Här finns uppgifter om all slags bebyggelse, allt från traditionella timmerhus till modern stadsbebyggelse. En stor del av byggnaderna visas med foton. De ca 12 000 byggnader som är skyddade som byggnadsminnen och kyrkor, finns presenterade.
2023-01-25Håkan Skogsjö
SCANDIA är en nordisk historietidskrift, som redan 1928 grundades av Lauritz Weibull i Lund. Den ägs numera av en stiftelse och utges fortfarande genom Historiska institutionens försorg.
2023-01-25Håkan Skogsjö
Denna sajt har underrubriken »Historiska museet med Sveriges viktigaste samlingar från forntid och medeltid».
2023-01-25Håkan Skogsjö
Riksantikvarieämbetet är en central förvaltningsmyndighet för kulturmiljövården i Sverige. Den finns i centrala Stockholm och har regionkontor som arbetar med arkeologiska undersökningar. Tillsammans med länsstyrelserna och länsmuseerna har Riksantikvarieämbetet ansvar för att kulturarvet bevaras och brukas. Vår huvuduppgift i denna samverkan är att svara för den samlade ledningen inom verksamhetsgrenarna: myndighetsarbete, kunskapsuppbyggnad, vård och publikarbete.
2023-01-25Håkan Skogsjö
Skildrar den svenska flottans historia.
2023-01-25Håkan Skogsjö
Författaren Peter »Poltava» Englunds egen hemsida. Mycket läsvärt för alla som är historieintresserade. Avdelningen Textarkiv är mest givande.

Annonser