Rolf Johansson

slektforskning@hotmail.com
Adress

Verksamhetsområde
  • Hela Sverige

Föreläser i ämnen
Släktforskning allmänt, Arkiv och bibliotek

Presentation

Är arkivarie som efter 48-års tjänstgöring inom Riksarkivet fortsätter att hålla både intressanta och innehållsrika föredrag om vad och hur man kan finna handlingar och uppgifter i bl.a. de olika arkiven hos Riksarkivets olika avdelningar i Sverige samt att ge råd och anvisningar om arkiv och släkt- och hembygdsforskning.  

Föreläsningar

Nytta & Nöje i arkiven: Hur man kan finna uppgifter i de svenska arkiven som den "vanliga" släkt- och hembygdsforskaren inte känner till. Här får du tips och ideér på vad man kan finna hos de olika arkivbildarna i landet. Även lite "kuligheter" i handlingarna visas. Ger även tips och information om både kommun, landsting/regioner och privata arkiv i landet. Du får också information om projektet DDSS (Demografisk Databas Södra Sverige). Introduktionskurs i släktforskning: Introduktionskurs i släktforskning i de svenska arkiven hos bl.a. Riksarkivets olika avdelningar.

Referenser

Är styrelsemedlem både i Skånes Släktforskarförbund och Skånes Arkivförbund. Har även medverkat i några av TV-programmen: Vem tror du att du är och i radioprogram.