vadstardetwebGoda nyheter för dig som sitter hemma och våndas över kråkor i kyrkböcker och andra handskriftsutmaningar - den 17 mars släpper Sveriges Släktforskarförbund en ny handbok i ämnet!

Boken som har titeln "Vad står det?" får nummer 14 i förbundets serie. Den är skriven av de erfarna släktforskarna Ulf Berggren och Elisabeth Thorsell. Steg för steg guidar de dig igenom vanliga och ovanliga exempel och tar upp alla de utmaningar du kan stöta på när du ger dig i kast med gamla, handskrivna källtexter.

Du lär dig allt om den tyskgotiska handstilens alla egenheter och får tips som gör det möjligt att komma runt hindren. Även källtexter skrivna med latinsk handstil finns med, detta i syfte att underlätta för yngre släktforskare.

Till det som är nytt jämfört med tidigare handskriftsläsningsguider hör att exemplen är hämtade från hela landet och att boken är helt i färg.

Fredagen den 17 mars har alla som vill chansen att höra författarna presentera sin bok. Då är det nämligen boksläpp på Sveriges Släktforskarförbunds kansli på Anderstorpsvägen 16 i Huvudsta, Solna. Klockan 14-16 är tiden som gäller, med bokpresentationer klockan 14.30 och 15.30. Dryck, tilltugg och en spännande tävling utlovas.

Välkomna!

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button