Tiden rinner

Tiden har sin gång sägs det, och det kan vi se på många vis. I släktforskarsammanhang syns inte det minst när vi bläddrar i längd efter längd. Det föds, det vigs och det dör, hela tiden. Tiden står inte still, den rullar oundvikligen på, och inget kan stoppa den. Det är som sand som rinner mellan fingrarna.

Fri bild av Ben White på Unsplash

Även för oss som lever nu, som inte har genomgått alla delarna av folkbokföringen så kan vi se att det sker något.  Att det syns i spegeln är en sak, den mogna skönheten blir bara mer och mer framträdande. Men det finns andra små saker som också påminner. De bara dyker upp och pekar på att det finns ett glapp i tiden.  Ett sådant kom idag, bara så där,

Det finns ett mail in inkorgen, ett av flera men det här leder tankarna till tidens gång. Själva mailet säger inte så mycket, ett svar på ditt inlägg har postats, det är vad som står, med en länk angiven.
Undrar vad det kan vara, och eftersom länken ser ut att gå till ett säkert ställe så öppnar jag den. Ett svar, visserligen inte till mig, men i en tråd där jag skrev ett inlägg om att soldatnamn är lite luriga för det är inte alltid man är släkt. Kom inte ihåg att jag skrivit det, men det finns ju svart på vitt. Ett svar från idag, på ett inlägg jag gjorde för 10 år och en månad sedan, visst är det fantastiskt.

Än mer fascinerande blir det när jag tittar på det första inlägget i just den här tråden, det inlägget blir 20 år gammalt om tre månader, och ändå finns det där, hur lätt som helst att läsa. Tankarna börjar snurra lite, tänk om man kunde få tag i alla de inlägg som skrivs på facebook och söka bland dem, då skulle det bli lika bra som Anbytarforum. Fast kanske lite större antal meddelanden.

Vilken skatt Anbytarforum är, där finns de, sökbara, inläggen som många plitat på, som ibland gett glädjande svar och ibland nedslående, under de snart senaste 25 åren.  Har inte räknat alla inlägg men många måste de vara, och tänk så mycket kunskap det finns bland alla dessa inlägg.  Sedan finns det naturligt en del inlägg som handlar om mer kontroversiella ämnen och där kan man nästan se att det ryker lite om den, hur gamla de än är. Hoppas att de flesta av dessa nu är lösta och lagda på glömskans hög.

Blir sittande och ”leker” med all information som finns, det är lätt att fastna i alla de mycket intressanta frågeställningar som finns och tänk sedan alla de fantastiska svar som kommer fram ju mer jag läser.

Varför inte ta en sväng in på Anbytarforum och botanisera, fast risken är att julförberedelserna blir försenade. Men om du inte gör det nu, ta det i mellandagarna.

Du kan antingen gå via det som Rötter kallar faktabanken där du ser alla ämnen och välja första rutan
 https://www.rotter.se/faktabanken

Eller så går du direkt till Anbytarforum https://forum.rotter.se/

Oavsett vilken väg du tar och när så vill jag passa på att önska dig en trevlig och innehållsrik julhelg!

×
Håll dig informerad

När du prenumererar på Rötterbloggen kommer vi att skicka dig ett e-post när ett nytt blogg-inlägg kommit så att du inte missar något.

God Jul 1693!
Danmark - Sverige 1 - 0
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Gäst
29 mars 2024

Captcha bild