Rötterbloggen

Åsikter som uttrycks i Rötterbloggen är skribentens egna och motsvarar inte nödvändigtvis Rötters eller Sveriges Släktforskarförbunds. Har du synpunkter pä innehållet finns möjligheten att lämna en kommentar nedan. Vi påminner om att hålla en god ton.

Några intryck av svenska släktforskarprogram

wordcloud Ett så kallat ordmoln med namn på de fem program som diskuteras i bloggen. Källa: Författaren.

När man kommit igång med sin släktforskning och är en bit på väg finner de flesta att man har behov av ett databasprogram utformat för släktforskning. Inte alla ser det behovet utan fortsätter exempelvis med en vanlig ordbehandlare för att registrera sina resultat. Det gäller som alltid att hitta en lösning som passar en själv.

Idag finns kommersiella plattformar som möjliggör att man bygger släktträd som har sin existens i »molnet« och där man kan utbyta information med andra. De diskuteras inte här av det enkla skälet att jag inte kan något om dem, vilket i sin tur beror på en stor skepsis mot att inte ha kontroll över min databas på min egen dator (vilket inte utesluter säkerhetskopior i molnet).

Jag begränsar mig i det följande till i Sverige utvecklade databasprogram som installeras lokalt på en dator. Program som bara är översatta till svenska finns inte med. Det kan vara bra när man läser det följande att veta jag själv är en udda fågel som använder Mac OS X sedan femton år och Windows-programmet Disgen sedan ungefär 25 år.

Jag har tittat lite närmare på programmen i följande lista där det finns länkar till programmens hemsidor och viss basinformation (version, pris, operativsystem, utgivare):

  • Anarkiv: version X (2021), SEK 900, Windows 10, utgivare okänd.
  • Disgen: Disgen 2023.3 (2023), SEK 940 inklusive ett års medlemskap i Föreningen DIS, Windows 7 eller senare, Föreningen DIS.
  • Genney: 4.0 (2024), SEK 650, Windows XP eller senare, Mac OS X 10.7 eller senare och Linux, Genney Digit (enmansföretag drivet av Micael Frank).
  • Holger: 8.06 (2012), oklart, ej preciserat, utgivare okänd.
  • Min släkt: version 4.8 (2023?), SEK 560, Windows 10/11, Dannbergs Data.

Först något om Holger. Programmet förefaller visserligen gratis idag men har inte utvecklats sedan 2012. Man kan visserligen testa gratisversionen men vissa funktioner är avstängda (vilka är odokumenterat), bland annat import av Gedcom-filer (se nedan) vilket omöjliggjorde ett seriöst test. Jag fått uppgiften från flera släktforskare att den aktuella versionen fungerar i Windows 11. Uppgiften att en ny version 9 utvecklas har cirkulerat länge (upp emot fem år) bland släktforskare och återfinns på en i övrigt ganska informationslös hemsida som inte verkar ha uppdaterats på flera år. Möjligheterna att få hjälp är begränsade. Flera släktforskare har vittnat om att kontaktförsök via den e-postadress som anges på hemsidan varit resultatlösa. Andra har sagt att de fått svar. Jag avråder från att man investerar tid i programmet innan det kommer en ny version man kan utvärdera. Med detta sagt diskuterar jag vidare inte Holger men noterar att många i min bekantskapskrets använder programmet sedan många år och är nöjda.

Vilka släktforskningsprogram används av svenska släktforskare? Det som presenteras här är inga vetenskapliga undersökningar baserade på slumpmässigt utvalda släktforskare. Istället har de som velat svara på enkäter gjort detta. Hur dessa svarande rekryterats, hur frågorna ställts och vilka svarsalternativen varit har varierat mellan undersökningarna. Observera att första versionen av Genney kom 2015.

I tre undersökningar från 2002/2012/2022 med 89/435/535 svarande frågade Anneli Jonsson »Vilket släktforskarprogram använder du främst?«. De låga antalet svarande 2002 och frånvaron av slumpmässighet gör att man inte bör fästa någon vikt vid det resultatet. Av de program som diskuteras här användes 2012/2022 Disgen av 41/40 %, Min släkt av 31/13 % och Holger av 7/2 % av de svarande. Övriga program antingen saknades eller var i kategorin »Annat« som valts av 20 % av de svarande. Vintern 2015/2016 genomförde Sveriges Släktforskarförbund en enkätundersökning som drygt 5 500 personer svarade på. Av de svarande var 92 % medlem i minst en släktforskarförening. Det rör sig alltså inte om släktforskare i allmänhet utan främst personer som är mer eller mindre aktiva i släktforskarrörelsen. Resultaten presenterades i Släkthistoriskt Forum 2016:1 och då användes Disgen av 49 %, Min släkt av 30 % och Holger av 6 % av de svarande. Man slås framförallt av att främst Min släkt och Holger tappat mark. 

När man första gången väljer program handlar det i ganska hög utsträckning om personligt tycke och smak. Samtidigt, när man väl börjat använda ett program, tenderar man att bli obenägen att byta eftersom det ändå är en viss kostnad med ett nytt program. Inte bara i inköp utan framförallt i form av tid att lära sig ett nytt program. Det kan därför vara bra att utnyttja möjligheten att testa gratisversioner, även om de har begränsad kapacitet, för att känna sig för.

Vad man själv använder för dator kan förstås vara avgörande. Alla programmen finns för Windows men är man Mac-användare och vill ha ett genuint släktforskarprogram för Mac är Genney enda valet. Alternativ för Mac-användare är att utnyttja Macens Boot Camp eller en operativsystemsemulator för installera Windows, som då körs istället för Mac OS alternativt i ett fönster på Mac-datorn. I Windows installeras sedan ett släktforskarprogram för Windows. Det finns fritt tillgängliga emulatorer men en extra licens för Windows kostar en slant. Alternativen ställer också lite högre krav på användarens datorkunskaper. Jag har själv kört Disgen med emulatorer på en rad Mac-datorer genom åren med acceptabelt resultat.

Om programmen utvecklas kontinuerligt är det förstås en fördel. Utveckling kan gälla många saker, utöver buggfixar och anpassning till nya versioner av operativsystem, främst implementeringen av nya funktioner. Nya funktioner ger användaren nya möjligheter att dokumentera, presentera och dela resultat. Program som inte utvecklas blir till slut irrelevanta.

Vilka fördelar och nackdelar har programmen? Det som gör att jag fortsatt använda Disgen är tre saker: möjligheten att bygga upp en strukturerad källdatabas, den inbyggda ortdatabasen och den nyligen införda funktionen att personer i databasen kan vara dopvittnen. Andra användare vet jag uppskattar de avancerade kartfunktionerna i Disgen med möjlighet att lägga in historiska kartor. Från flera vänner som släktforskat länge hör jag att de anser att Disgen är svårarbetat och komplicerat och de därför valt Min släkt eller Holger.

Men även Genney har motsvarande funktioner som de jag nämnde jag uppskattade i Disgen även om mitt intryck är att kartfunktionen i Disgen (som jag själv nästan aldrig använder) är mer avancerad än den i Genney. Både Genneys och Disgens funktioner går utöver vad de andra programmen erbjuder. En fördel Genney har framför övriga är avancerade funktioner med flera valmöjligheter för användaren vid export/import av data. Alla program stödjer Gedcom (i version är 5.5.1 som ännu är en slags branschstandard), men Genney ger användaren ett val hur uppgifter som inte ingår i Gedcom-formatet ska hanteras vid export. Gedcom är ett format (det enda) för att överföring av släktforskningsdata mellan olika system. 

Alla program har manualer och hjälpfunktioner bland annat på hemsidorna samt idag aktiva Facebook-grupper där användare kan hjälpa varandra. För Disgen finns dessutom över 35 Disgen-faddrar, frivilliga som hjälper till att svara på frågor vid direkt kontakt.

Utgivaren av Genney har tagit fram en jämförelse av de olika tillgängliga funktionerna i de senaste versionerna av GenneyDisgen och Min släkt. Jämförelsen är översiktlig, går inte in på detaljer och är förstås en partsinlaga. 

Till sist frågan om priset. Genney och Min släkt kostar båda runt 600 kronor och är alltså de billigare. Ska priset vara avgörande är alltså Min släkt valet, även om jag själv skulle lägga på de extra 90 kronor som Genney kostar för att dels få ett program med fler funktioner och dels möjligheten att köra det direkt på min Mac.

Anarkiv och Disgen är de dyrare alternativen med 900 och 940 kronor. För Disgen innefattar det ett års medlemskap i Föreningen Dis eftersom programmet bara säljs till medlemmar (men man behöver inte vara medlem för att fortsätta använda det även om tillgången till Disgen-faddrar kräver medlemskap). Man får då under medlemskapet tidskriften Diskulogen i brevlådan och tillgång databasen Disbyt, där många DIS-medlemmar laddat upp sina databaser. Är men redan medlem i DIS är priset 750 kr och mer i nivå med de billigare programmen. 

Med sina höga pris framstår Anarkiv och Disgen inte som särskilt attraktiva. Funktionaliteten i alla programmen är vad gäller basfunktioner överlappande och ska man ta ut ett högre pris måste man erbjuda något extra. I vilken mån Disgens ändå ganska avancerade funktionalitet (se ovan) tillsammans med medlemsförmånerna i DIS under ett år är tillräckliga beror förstås på i vilken utsträckning man själv värdesätter dem. Värderar man inte medlemsförmånerna sparar man 290 kronor genom att välja Genney

Anarkiv har dock inget sådant extra vilket talar starkt emot programmet. Jag reagerade dessutom negativt på Anarkivs hemsida. Den är inte särskilt läsvänlig och dessutom ett mischmasch av programinformation och bland annat utvecklarens egen släktforskning utan att man någonsin klart och tydligt får information om vem som är upphovsperson. Jag tvingades dessutom manuellt ändra webbläsarens teckenkodning för att få diakritiska tecken (åäö) rätt eftersom hemssidan inte använder den moderna standarden för detta. Hemsidan framstod på många sätt som arkaisk och ingav inte förtroende.

Det finns andra som relativt nyligen recenserat släktforskarprogram. Här är två hyggligt nya exempel för den som vill få in fler perspektiv: Vincent Eldefors 2023 och Lisa Holmblad 2020.

×
Håll dig informerad

När du prenumererar på Rötterbloggen kommer vi att skicka dig ett e-post när ett nytt blogg-inlägg kommit så att du inte missar något.

Gift två gånger
Då och sen
 

Kommentarer 12

Gäst
Gäst - Jan Erik Hallström fredag, 30 augusti 2024 03:46

En trevlig och pedagogisk genomgång som jag tror många både nya och luttrade släktforskare har stor behållning av. Jag nosade själv på Disgen och Holger men valde Min Släkt för minst tjugo år sedan. Tappade ett tag bort en del data, men hittade var filerna hade gömt sig. Har ca 300 pers ca 7-8 generationer bakåt fr.a. i Hälsingland. Publicerat i lokalpress, Hälsingerunor och egna böcker om emigrationen till Bishop Hill.

En trevlig och pedagogisk genomgång som jag tror många både nya och luttrade släktforskare har stor behållning av. Jag nosade själv på Disgen och Holger men valde Min Släkt för minst tjugo år sedan. Tappade ett tag bort en del data, men hittade var filerna hade gömt sig. Har ca 300 pers ca 7-8 generationer bakåt fr.a. i Hälsingland. Publicerat i lokalpress, Hälsingerunor och egna böcker om emigrationen till Bishop Hill.
Gäst
Gäst - Berit Flodqvist-Nilsson fredag, 30 augusti 2024 07:41

Stort TACK. Jag har hittills bara använt ArkivDigital mycket m.a.a. källimporten. Har Mac. Ska komplettera med Genney, som har betydligt bättre möjligheter för utskrift.

Stort TACK. Jag har hittills bara använt ArkivDigital mycket m.a.a. källimporten. Har Mac. Ska komplettera med Genney, som har betydligt bättre möjligheter för utskrift.
Michael Lundholm fredag, 30 augusti 2024 08:46

Jag använder också källträdet hos AD men bara under själva forskningsprocessen när jag använder ADs databaser och då närmast istället för anteckningsbok. Men funktionen ersätter inte ett släktforskarprogram och jag sparar materialet som en Gedcom-fil och importerar den i mitt släktforskarprogram.

Jag använder också källträdet hos AD men bara under själva forskningsprocessen när jag använder ADs databaser och då närmast istället för anteckningsbok. Men funktionen ersätter inte ett släktforskarprogram och jag sparar materialet som en Gedcom-fil och importerar den i mitt släktforskarprogram.
Carin Olofsson fredag, 30 augusti 2024 10:08

Vet inte om AD har uppdaterat importfunktionen, men min erfarenhet av den är att inte all information följer med in i Disgen. Har förvisso en äldre version av Disgen, så jag vet inte om det är därför det blir så. Därför jobbar jag parallellt med AD och Disgen om jag släktforskar på någon specifik person. Kopierar in informationen från AD till Disgen. Det är lite omständligt och tidskrävande, men jag vet åtminstone att jag får med all information.

Vet inte om AD har uppdaterat importfunktionen, men min erfarenhet av den är att inte all information följer med in i Disgen. Har förvisso en äldre version av Disgen, så jag vet inte om det är därför det blir så. Därför jobbar jag parallellt med AD och Disgen om jag släktforskar på någon specifik person. Kopierar in informationen från AD till Disgen. Det är lite omständligt och tidskrävande, men jag vet åtminstone att jag får med all information.
Michael Lundholm fredag, 30 augusti 2024 10:19

Precis, man måste vara försiktig när man flyttar information. Jag tror inte något av de programmen jag tar upp är helt Gedcom-kompatibelt, möjligen Genney men jag är osäker.

Precis, man måste vara försiktig när man flyttar information. Jag tror inte något av de programmen jag tar upp är helt Gedcom-kompatibelt, möjligen Genney men jag är osäker.
Gäst
Gäst - Lena fredag, 30 augusti 2024 08:43

Bra genomgång men lite synd att du, som ändå är Mac-användare, missar att nämna de svensköversatta Mac-programmen MacFamilyTree och Reunion. Förvisso är de klart dyrare men jag, som använt Reunion i över 25 år och uppskattar att det kommer nya versioner med uppdaterade funktioner, är otroligt nöjd! Min databas är idag jättestor men funkar perfekt ur alla aspekter.
Vi är idag 239 medlemmar i en Facebook-grupp där vi hjälper varandra och jag tycker man ska titta brett om man ändå ska skaffa sig ett program. Kolla gärna vår grupp här: https://www.facebook.com/groups/434632451268844

Bra genomgång men lite synd att du, som ändå är Mac-användare, missar att nämna de svensköversatta Mac-programmen MacFamilyTree och Reunion. Förvisso är de klart dyrare men jag, som använt Reunion i över 25 år och uppskattar att det kommer nya versioner med uppdaterade funktioner, är otroligt nöjd! Min databas är idag jättestor men funkar perfekt ur alla aspekter. Vi är idag 239 medlemmar i en Facebook-grupp där vi hjälper varandra och jag tycker man ska titta brett om man ändå ska skaffa sig ett program. Kolla gärna vår grupp här: https://www.facebook.com/groups/434632451268844
Michael Lundholm fredag, 30 augusti 2024 09:23

Som framgår av titeln har jag begränsat mig till svenska släktforskningsprogram och som framgår av bloggen har det kommit att innebära svenskutvecklade program. Skulle jag blickat ut över den internationella marknaden skulle betydligt fler program vara aktuella: såväl för Windows som MacOS. Engelska Wikipedia listar (https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_genealogy_software) drygt tjugo program fördelat på hälften vardera för de båda operativsystemen. Och då är inget av de svenska programmen upptagna på listan.

När jag själv migrerade från Linux till MacOS för snart 15 år sedan använde jag redan Disgen sedan tio år. Jag köpte Reunion men blev inte särskilt imponerad och började aldrig använda det. Nu är det länge sedan och programmet kan ha utvecklats och jag ändrat min uppfattning om vad som är viktigt. Men programmet är extremt dyrt, som du skriver, mer än dubbelt så mycket som Genney: 1396 kr hos macdata i Kista. MacFamilyTree, som kan köpas i AppStore, är dock billigare än Genney: endast 499 kr. Sedan gäller det förstås kvaliteten på översättningarna.

Som framgår av titeln har jag begränsat mig till svenska släktforskningsprogram och som framgår av bloggen har det kommit att innebära svenskutvecklade program. Skulle jag blickat ut över den internationella marknaden skulle betydligt fler program vara aktuella: såväl för Windows som MacOS. Engelska Wikipedia listar (https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_genealogy_software) drygt tjugo program fördelat på hälften vardera för de båda operativsystemen. Och då är inget av de svenska programmen upptagna på listan. När jag själv migrerade från Linux till MacOS för snart 15 år sedan använde jag redan Disgen sedan tio år. Jag köpte Reunion men blev inte särskilt imponerad och började aldrig använda det. Nu är det länge sedan och programmet kan ha utvecklats och jag ändrat min uppfattning om vad som är viktigt. Men programmet är extremt dyrt, som du skriver, mer än dubbelt så mycket som Genney: 1396 kr hos macdata i Kista. MacFamilyTree, som kan köpas i AppStore, är dock billigare än Genney: endast 499 kr. Sedan gäller det förstås kvaliteten på översättningarna.
Gäst
Gäst - Lena fredag, 30 augusti 2024 13:52

Javisst, du var tydlig med att det bara var svenskutvecklade program och som sagt, du gör en jättebra genomgång!
Bortsett från det höga "ingångspriset" med Reunion (trist men så är det) så saknas framförallt en lättanvänd kartfunktion (om man nu vill ha det) men programmet är oerhört flexibelt i hur man utformar sina vyer och kan lägga till egna fält och taggar/flaggor som t ex har med DNA att göra.
Vi sitter i varsin båt - själv köpte jag DISGEN för några år sen men blev inte imponerad så jag har fortsatt med Reunion. I slutändan vill vi alla ha program som är lättanvända men det som man "kan" är nästan alltid bäst !!
Lena
PS. Vad gäller "kvaliteten på översättningarna" vilja jag bara säga att Reunion sedan pandemin är nyöversatt på helt ideell bas (dvs. han får ingen ersättning för det) och även manualen är nu helt översatt. Men jag medger gärna att jag är jävig då det är min mans hobby att förfina översättningen kontinuerligt.

Javisst, du var tydlig med att det bara var svenskutvecklade program och som sagt, du gör en jättebra genomgång! Bortsett från det höga "ingångspriset" med Reunion (trist men så är det) så saknas framförallt en lättanvänd kartfunktion (om man nu vill ha det) men programmet är oerhört flexibelt i hur man utformar sina vyer och kan lägga till egna fält och taggar/flaggor som t ex har med DNA att göra. Vi sitter i varsin båt - själv köpte jag DISGEN för några år sen men blev inte imponerad så jag har fortsatt med Reunion. I slutändan vill vi alla ha program som är lättanvända men det som man "kan" är nästan alltid bäst :) !! Lena PS. Vad gäller "kvaliteten på översättningarna" vilja jag bara säga att Reunion sedan pandemin är nyöversatt på helt ideell bas (dvs. han får ingen ersättning för det) och även manualen är nu helt översatt. Men jag medger gärna att jag är jävig då det är min mans hobby att förfina översättningen kontinuerligt.
Gäst
Gäst - Micael Frank lördag, 31 augusti 2024 07:14

Vill bara kommentera undersökningarna av vilka program som används. Undersökningarna säger ingenting om fördelningen när man väljer program idag. Skulle man göra en undersökning om vilka program som väljs idag skulle förmodligen resultatet se helt annorlunda ut.

Vill bara kommentera undersökningarna av vilka program som används. Undersökningarna säger ingenting om fördelningen när man väljer program idag. Skulle man göra en undersökning om vilka program som väljs idag skulle förmodligen resultatet se helt annorlunda ut.
Michael Lundholm lördag, 31 augusti 2024 09:41

Instämmer. Undersökningarna säger något tillståndet vid de olika tillfällena men inte något om hur flödena samtidigt ser ut. Vi vet alltså inte vilka program nya släktforskare och programbytare väljer vid de olika tillfällena. Efterhand så påverkar dock flödena tillståndet och där ser vi ändå att tidigare ganska populära program som Holger och Minsläkt håller på att försvinna och Disgen minskar. Jag kanske borde varit tydligare om den aspekten så det är bra att du lyfter fram det.

Instämmer. Undersökningarna säger något tillståndet vid de olika tillfällena men inte något om hur flödena samtidigt ser ut. Vi vet alltså inte vilka program nya släktforskare och programbytare väljer vid de olika tillfällena. Efterhand så påverkar dock flödena tillståndet och där ser vi ändå att tidigare ganska populära program som Holger och Minsläkt håller på att försvinna och Disgen minskar. Jag kanske borde varit tydligare om den aspekten så det är bra att du lyfter fram det.
Maria Timashans måndag, 02 september 2024 20:10

När jag började överväga att min "på-pappers-forskning" skulle samlas i ett program på min dator, tror 2010, så tipsade en kusin om Holger. Så skaffade det... och ja, det blev inte mycket kan jag säga. Sen började jag och en annan släkting forska tillsammans, och en vän till denne släkting tipsade om MinSläkt 2012, och vi skaffade det.
Låg initial kostnad, jättebra support och alla funktioner jag önskar gör att jag ff använder det.

Sen har det såklart kommit en, eller ett par uppdateringar, som kostat max 200 kr, supporten är ännu snabb. Jag har framfört några önskemål, och de som blivit mest tydliga (för mig, och mitt träd) är att jag önskar kunna registrera "fosterföräldrar till barn" så det blev tydligt, väldigt vanligt från 1910-1950, samt det mer nutida att jag vill kunna registrera samkönade partnerskap/äktenskap.

Av vad jag förstått när jag i nutid kikat på jämförelser, så ligger Genney i framkant vad gäller mina frågor och det kan såklart vara avgörande om jag byter program eller inte. Men känner mig så hemtam med MinSläkt, som annars fungerar felfritt så jag har lite svårt att byta. Och önskar att MS skulle kunna fixa det jag, och flera med mig önskar- men jag vet inget om dataprogrammering (mer än att jag är gift med en programmerare sen snart 25 år tillbaka) så det kanske är krångligt att göra en ny version där dessa önskemål funkar.

Hittills, använder jag MinSläkt och är nöjd; håller mig uppdaterad gällande Genney.
Kommer aldrig nånsin att bygga mitt träd enbart på Ancestry eller ArkivDigital; jag skickar min GedCom dit för att kunna se mina DNA-matcher (Ancestry) och för att kunna skriva ut snygga solfjädersträd (AD), men inga, nånsin, molntjänster för mig för jag vill ha allt på min PC. Några, men få, av mina vänner, har MAC. Har tipsats dem om att byta till Genney.


Har aldrig nånsin hört talas om Anarkiv, och då är jag medlem i 6-7 släktforskningsföreningar och flera grupper på FaceBook - den enda anledningen att jag är där ö h t - och ingen, verkligen ingen, har nämnt Anarkiv.
Var finns reklamen för Anarkiv som ska övertyga?


När jag började överväga att min "på-pappers-forskning" skulle samlas i ett program på min dator, tror 2010, så tipsade en kusin om Holger. Så skaffade det... och ja, det blev inte mycket kan jag säga. Sen började jag och en annan släkting forska tillsammans, och en vän till denne släkting tipsade om MinSläkt 2012, och vi skaffade det. Låg initial kostnad, jättebra support och alla funktioner jag önskar gör att jag ff använder det. Sen har det såklart kommit en, eller ett par uppdateringar, som kostat max 200 kr, supporten är ännu snabb. Jag har framfört några önskemål, och de som blivit mest tydliga (för mig, och mitt träd) är att jag önskar kunna registrera "fosterföräldrar till barn" så det blev tydligt, väldigt vanligt från 1910-1950, samt det mer nutida att jag vill kunna registrera samkönade partnerskap/äktenskap. Av vad jag förstått när jag i nutid kikat på jämförelser, så ligger Genney i framkant vad gäller mina frågor och det kan såklart vara avgörande om jag byter program eller inte. Men känner mig så hemtam med MinSläkt, som annars fungerar felfritt så jag har lite svårt att byta. Och önskar att MS skulle kunna fixa det jag, och flera med mig önskar- men jag vet inget om dataprogrammering (mer än att jag är gift med en programmerare sen snart 25 år tillbaka) så det kanske är krångligt att göra en ny version där dessa önskemål funkar. Hittills, använder jag MinSläkt och är nöjd; håller mig uppdaterad gällande Genney. Kommer aldrig nånsin att bygga mitt träd enbart på Ancestry eller ArkivDigital; jag skickar min GedCom dit för att kunna se mina DNA-matcher (Ancestry) och för att kunna skriva ut snygga solfjädersträd (AD), men inga, nånsin, molntjänster för mig för jag vill ha allt på min PC. Några, men få, av mina vänner, har MAC. Har tipsats dem om att byta till Genney. Har aldrig nånsin hört talas om Anarkiv, och då är jag medlem i 6-7 släktforskningsföreningar och flera grupper på FaceBook - den enda anledningen att jag är där ö h t - och ingen, verkligen ingen, har nämnt Anarkiv. Var finns reklamen för Anarkiv som ska övertyga?
Michael Lundholm måndag, 02 september 2024 21:24

Tja du får gå till Anarkivs hemsida och kolla men det finns inte mycket där att hämta. Om du skall byta från Minsläkt till Genney så är ju det något du måste vara övertygad om att det är bra för dig. Det kan bara du avgöra.

Tja du får gå till Anarkivs hemsida och kolla men det finns inte mycket där att hämta. Om du skall byta från Minsläkt till Genney så är ju det något du måste vara övertygad om att det är bra för dig. Det kan bara du avgöra.
Redan registrerad? Logga in här
Gäst
12 september 2024

Captcha bild

Bloggare

Eva Johansson
511 inlägg
Mats Ahlgren
322 inlägg
Ted Rosvall
266 inlägg
Helena Nordbäck
245 inlägg
Anton Rosendahl
244 inlägg
Markus Gunshaga
122 inlägg
Gästbloggare
31 inlägg
Stefan Simander
2 inlägg