Rötterbloggen
Rötterbloggen

Kursbok för nybörjaren

I våras skrev jag en ny handbok för släktforskare och för några dagar sedan fick jag de första exemplaren i ett paket från släktforskarförbundet, som ger ut boken. På Släktforskardagarna i Borås till helgen ska den börja säljas och även i Rötterbokhandeln på nätet.

kursboken

Olle Söderström, som också medverkar i förbundets tidning Släkthistoriskt Forum, har gjort layouten och det har han gjort väldigt bra. Intrycket läsaren får betyder mycket.

Det är alltid roligt och hedersamt att få uppdraget att skriva en handbok. Den här vänder sig till nybörjare som ska lära sig släktforska och handlar förstås allra mest om hur man använder kyrkböckerna. Ett kapitel om mantalslängder finns med på slutet.

Jag har försökt sätta mig in i hur det var när jag själv lärde mig släktforska för snart tio år sedan. Vad det var som gjorde att jag fann nycklarna, att jag begrep hur jag skulle göra. Numera sitter det i ryggraden att gå från födelsebok till husförhörslängd till vigselbok och dödbok. För nybörjaren är det ju inte självklart men detta hoppas jag att jag lyckas förmedla.

 

Siste rotesoldaten Karl Blylod
Penningar att söka
 

Kommentarer 6

Neta Hedberg den lördag, 17 augusti 2019 17:41

Grattis till den nya boken! Jag kommer definitivt att köpa ett ex. även om jag kanske inte "behöver".

Grattis till den nya boken! Jag kommer definitivt att köpa ett ex. även om jag kanske inte "behöver".
Eva Johansson den söndag, 18 augusti 2019 19:02

Tack Neta!

Tack Neta!
Ulla Comérus den lördag, 17 augusti 2019 22:45

Kan jag få köpa en bok omgående? Jag har googlat på bibliotek i närheten, som inte har boken ännu.

Kan jag få köpa en bok omgående? Jag har googlat på bibliotek i närheten, som inte har boken ännu.
Eva Johansson den söndag, 18 augusti 2019 19:04

Ulla: Den börjar säljas på lördag på Släktforskardagarna i Borås och troligen samma dag i Rötterbokhandeln, eller måndagen därefter. Boken har kommit från tryckeriet men måste in i bokhandelssystemet för att kunna säljas. Jag säljer inga exemplar själv, all försäljning går via Rötterbokhandeln.

Ulla: Den börjar säljas på lördag på Släktforskardagarna i Borås och troligen samma dag i Rötterbokhandeln, eller måndagen därefter. Boken har kommit från tryckeriet men måste in i bokhandelssystemet för att kunna säljas. Jag säljer inga exemplar själv, all försäljning går via Rötterbokhandeln.
Ulla Comérus den söndag, 18 augusti 2019 23:26

OK! Jag ska hålla ett föredrag om släktforskning för ett gäng pensionärer i oktober så jag tänkte kolla om jag fått med "allt". Jag får hålla koll i Rötter-bokhandeln. Jag kanske kan be någon köpa ett ex i Borås. Kanske någon från Botvidsbygdens Släktforskarförening ska dit. Tack för svar.

OK! Jag ska hålla ett föredrag om släktforskning för ett gäng pensionärer i oktober så jag tänkte kolla om jag fått med "allt". Jag får hålla koll i Rötter-bokhandeln. Jag kanske kan be någon köpa ett ex i Borås. Kanske någon från Botvidsbygdens Släktforskarförening ska dit. Tack för svar.
Eva Johansson den måndag, 19 augusti 2019 09:11

Ulla, du kommer garanterat att få tag i den i nästa vecka.

Ulla, du kommer garanterat att få tag i den i nästa vecka.
Redan registrerad? Logga in här
Guest
5 december 2019
Om du vill registrera dig, fyll i användarnamn och namnfältet

Captcha bild

Bloggare

Eva Johansson
262 inlägg
Ted Rosvall
247 inlägg
Markus Gunshaga
122 inlägg
Mats Ahlgren
90 inlägg
Helena Nordbäck
87 inlägg
Anton Rosendahl
30 inlägg
Gästbloggare
28 inlägg

Annonser