Rötterbloggen
Rötterbloggen

Gott nytt år

132796260 10221819819838580 5425252459611188841 oDet blev en vit jul i år. Eget foto. 133251762 10221819819518572 957065836602190159 oSnölandskap i juletid. Eget foto.

Nu börjar året att närma sig sitt slut. Endast några dagar kvar innan detta på många sätt konstiga år är över. Vi får blicka framåt och hoppas på ett bra år 2021. Det kan ju knappast bli sämre än det snart gångna året. 

Julen var stillsam för min del. Jag firade hos min syster och hennes pojkvän, det var bara vi tre. Vanligtvis brukar vi vara minst tio personer på julafton men så blev det inte nu av förklarliga skäl. Hoppas att vi kan återgå till någorlunda "normalt" julfirande nästa år. 

Jag vill tacka alla er läsare för detta år så ser vi fram med tillförsikt mot nästa år. Åtminstone jag gör det. Jag önskar er ett gott slut på detta år och ett gott nytt år! 

Det bidde bara en
Lillejulafton i Låssa
 

Kommentarer 4

Ann-Christin Magnusson den tisdag, 29 december 2020 09:46

God fortsättning till dig också!
Måste bara passa på att berömma dig för ditt ihärdiga arbete med biografier över en mängd 'vanligt' folk. De, som släktforskar om personer i dina trakter, har ju verkligen en guldgruva att ösa ur. Ska erkännas att jag bara ibland läser dina inlägg, eftersom jag inte har någon anknytning till dem, men blir inspirerad att på något sätt göra likadant med mina personer. Hoppas du samlar dem i någon tryckt form, för även om det är fantastiskt bra med allt det digitala, så bör det finnas back-up i pappersform. Tycker jag.
Överhuvudtaget är ni Rötter-bloggare så inspirerande var och en på sitt sätt så jag hoppas verkligen på ett gott nytt 'läs-år'!
Glada hälsningar från Ann-Christin

God fortsättning till dig också! Måste bara passa på att berömma dig för ditt ihärdiga arbete med biografier över en mängd 'vanligt' folk. De, som släktforskar om personer i dina trakter, har ju verkligen en guldgruva att ösa ur. Ska erkännas att jag bara ibland läser dina inlägg, eftersom jag inte har någon anknytning till dem, men blir inspirerad att på något sätt göra likadant med mina personer. Hoppas du samlar dem i någon tryckt form, för även om det är fantastiskt bra med allt det digitala, så bör det finnas back-up i pappersform. Tycker jag. Överhuvudtaget är ni Rötter-bloggare så inspirerande var och en på sitt sätt så jag hoppas verkligen på ett gott nytt 'läs-år'! Glada hälsningar från Ann-Christin
Anton Rosendahl den tisdag, 29 december 2020 21:29

Tack för berömmet! Jag har inte samlat mina biografier i någon tryckt form. Vissa har jag sparat i worddokument på datorn. Någon back up i pappersform har jag inte men det kan kanske vara en god idé. Det är ju dock en ekonomisk fråga, inget som är gratis. Hälsningar Anton.

Tack för berömmet! Jag har inte samlat mina biografier i någon tryckt form. Vissa har jag sparat i worddokument på datorn. Någon back up i pappersform har jag inte men det kan kanske vara en god idé. Det är ju dock en ekonomisk fråga, inget som är gratis. Hälsningar Anton.
Ann-Christin Magnusson den onsdag, 30 december 2020 22:19

Hej igen!
Eftersom jag precis håller på att läsa ett par böcker skrivna av en kvinna som berättar om sitt liv och som givit ut dem på eget initiativ och det verkar överkomligt i pris så vill jag gärna tipsa om "Publit" (https://www.publit.com/ ). Finns i Lund men det kanske finns lokala företag i dina trakter också. Det finns ju numera en hel del 'print-on-demand'-firmor så det kunde kanske vara en idé för dina personporträtt. Kanske någon hembygdsförening är intresserad? Det finns ju möjligheter att söka stipendier/bidrag, t ex har länsstyrelserna en databas för att söka rätt på bidrag ( https://stiftelser.lansstyrelsen.se/ ). Jag tycker att det är så viktigt att ett material som sammanställts inte bara ska försvinna i 'internet-djungeln'.
Gott Nytt År
önskar
Ann-Christin

Hej igen! Eftersom jag precis håller på att läsa ett par böcker skrivna av en kvinna som berättar om sitt liv och som givit ut dem på eget initiativ och det verkar överkomligt i pris så vill jag gärna tipsa om "Publit" (https://www.publit.com/ ). Finns i Lund men det kanske finns lokala företag i dina trakter också. Det finns ju numera en hel del 'print-on-demand'-firmor så det kunde kanske vara en idé för dina personporträtt. Kanske någon hembygdsförening är intresserad? Det finns ju möjligheter att söka stipendier/bidrag, t ex har länsstyrelserna en databas för att söka rätt på bidrag ( https://stiftelser.lansstyrelsen.se/ ). Jag tycker att det är så viktigt att ett material som sammanställts inte bara ska försvinna i 'internet-djungeln'. Gott Nytt År önskar Ann-Christin
Anton Rosendahl den onsdag, 30 december 2020 22:57

Hej! Jag får kolla upp vilka tryckerier som finns i min närhet. Jag håller med om att det kanske vore bra om mina berättelser sparades på något sätt annat än på internet men jag är inte säker på att kundunderlaget finns för att trycka en massa böcker och sälja dessa. Tack för länken till stiftelserna, jag ska titta närmare på den.

Gott nytt år!

Hälsningar
Anton

Hej! Jag får kolla upp vilka tryckerier som finns i min närhet. Jag håller med om att det kanske vore bra om mina berättelser sparades på något sätt annat än på internet men jag är inte säker på att kundunderlaget finns för att trycka en massa böcker och sälja dessa. Tack för länken till stiftelserna, jag ska titta närmare på den. Gott nytt år! Hälsningar Anton
Redan registrerad? Logga in här
Guest
26 januari 2021
Om du vill registrera dig, fyll i användarnamn och namnfältet

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.rotter.se/

Bloggare

Eva Johansson
322 inlägg
Ted Rosvall
249 inlägg
Mats Ahlgren
146 inlägg
Helena Nordbäck
138 inlägg
Markus Gunshaga
122 inlägg
Anton Rosendahl
89 inlägg
Gästbloggare
29 inlägg

Annonser