Rötterbloggen
Rötterbloggen

Glad midsommar!

Hoppas ni har en fortsatt fin midsommarhelg, med alldeles lagom varmt väder och att ni sluppit regn under firandet utomhus. Själv har jag firat lagom, eller egentligen inte alls utom den traditionsenliga matjessillen och färskpotatisen på midsommarafton, denna gången på balkongen. I övrigt är vi mitt uppe i uppackningen av flyttkartongerna och anpassningen till vårt nya boende.

midsommar UMFA53278 3625
Vi hann inte med något offentligt midsommarfirande här i Västerås så det får bli en bild av midsommarfirandet i Lysekil någon gång kring förra sekelskiftet i stället. Foto: Hugo Hallgren. Bildkälla: Bohusläns Museum.

Nu har jag i alla fall packat upp mina gamla släktpapper och fått in dem i ett eget skåp. Nu ska allt kunna samlas på en plats och inte vara utspritt på flera i takt med att de tillkommit. Sortering är en bra följd av att flytta.

midsommar pall
Igår kväll, när många andra kanske tog sig en nubbe till sillen, satte jag ihop en nyinköpt pall från Ikea. Vi har ett tag tänkt skaffa några sådana, för barnbarnen att sitta på när de är hos oss (pallarna är lagom mycket högre än en vanlig stol) men väntat tills efter flytten. En del andra småsaker blev det också från det stora möbelvaruhuset. Fast vi hade för mycket möbler i huset är det ändå en del nytt som behövs här i lägenheten, helt enkelt för att allt det gamla inte passar in. Eget foto.

 

Jonas och Matilda Sundbom
En bondedagbok
 

Kommentarer 2

Guest - Christer Edenfjord den lördag, 22 juni 2019 21:50

Visst är det Du som skrivit artikeln "Jorden de ärvde" i senaste Släkthistoriskt forum? Har sällan läst en så väl strukturerad, konkret och tydlig beskrivning av ett så svårt ämne! All heder!!!

Har inte min inloggning på plattan så får vara gäst här nu,
Christer Edenfjord

Visst är det Du som skrivit artikeln "Jorden de ärvde" i senaste Släkthistoriskt forum? Har sällan läst en så väl strukturerad, konkret och tydlig beskrivning av ett så svårt ämne! All heder!!! Har inte min inloggning på plattan så får vara gäst här nu, Christer Edenfjord
Eva Johansson den söndag, 23 juni 2019 20:13

Christer: Stort tack för dina berömmande ord! Så glad jag blev för detta! Då har jag nått fram med det jag ville förmedla och det känns väldigt bra. Ja, ämnet är stort men oerhört intressant.

Christer: Stort tack för dina berömmande ord! Så glad jag blev för detta! :D Då har jag nått fram med det jag ville förmedla och det känns väldigt bra. Ja, ämnet är stort men oerhört intressant.
Redan registrerad? Logga in här
Guest
14 oktober 2019
Om du vill registrera dig, fyll i användarnamn och namnfältet

Captcha bild

Bloggare

Eva Johansson
255 inlägg
Ted Rosvall
247 inlägg
Markus Gunshaga
122 inlägg
Mats Ahlgren
86 inlägg
Helena Nordbäck
79 inlägg
Gästbloggare
27 inlägg
Anton Rosendahl
23 inlägg