Ett tomt blad

Det är tyst och lugnt runt mig, de flesta sover och de som inte gör det sysslar med något som inte låter. Jag funderar på vad som ska plitas ner denna vecka, mitt i det sommarfagra landskapet, vad är det som fångar mitt intresse och kanske även läsarens, eller kanske ska det vara tvärtom, det passar nog bättre i en blogg att något fångar läsarens intresse än tillfredsställer skribenten. Ett just nu tomt blad, som ska fyllas med innehåll.

 

b2ap3_thumbnail_StockSnap_1F945JG4Z9.jpgb2ap3_thumbnail_StockSnap_1F945JG4Z9.jpg

 

Ett tomt blad ett uttryck som används vid många olika tillfällen. Det står i många föreningars årsskrifter, det som betecknar det kommande året eller åren, och styrelsen vill kanske beskriva alla de möjligheter som ligger framför. Eller kan det vara att inspirationen tagit slut, att orken inte finns längre och det ser inte ut att finnas något att fylla planeringskalendern med. Finns det en förhoppning om att det ändå kommer något på pränt när året är slut, att det vänt och att framtiden åter ter sig ljus.

Ett tomt blad kan ibland beteckna ett nytt liv, som familjen får ta hand om. En del nyfödda får en liten bok, med rubriker men utan detaljerat innehåll. Vikt och längd, första steget, första tanden, första av en massa olika saker. Undrar hur många av dessa blad som blir fyllda, sparade och kanske en skatt att återkomma till på ålderns höst?

Men hur är det, är ett tomt blad alltid något som är i början på en process, är det naturligt att det ska fyllas med innehåll?  Ibland önskar jag, och säkert många med mig, att den ifyllda sidan kunde bli tom igen, att det skrivna kan bli oskrivet och på en mer bildlik nivå att det som nyss sades blir osagt. Att få slippa det gjorda och få förmånen att starta om finns det säkerligen många som önskar sig.

En ganska ny typ av blad är de Facebookgrupper och sidor som poppar upp om än det ena efter det andra ämnet. Det finns många grupper som är intressanta för oss som släktforskar, grupper om lokala företeelser, om människor i byar eller länder, om de som stannat och om de som rest. Ibland är det öppet för alla att läsa, ibland är det bara för ett utvalt sällskap. Spännande med all ny kunskap men också farligt för det finns de som kan styra och ställa efter eget behag. En administratör kan leda och styra, kan radera inlägg, kan förhindra att de som inte passar in i mallen förhindras skriva och läsa.

När det gäller de slutna grupper som inte accepterar andra åsikter än den som en person framför, och som kontinuerligt rensar ut ”obehagliga” inlägg genom radering eller helt enkelt blockerar de användare som upplevs ha ”fel” inställning, med motivering att de bryter mot en eller annan regel, då önskar jag att det finns en möjlighet att göra dessa till tomma blad, att det som står där försvinner upp i rymden.

Med förhoppning om att de tomma bladen fylls med det just du är intresserad av, att det finns radergummi för de uppgifter som kom fel och att vi är ärliga mot varandra önskar jag just dej en fin tid framöver, oavsett vad den må innehålla. En tid då du kan upptäcka tomma blad och fylla dem med det som gläder dig.

×
Håll dig informerad

När du prenumererar på Rötterbloggen kommer vi att skicka dig ett e-post när ett nytt blogg-inlägg kommit så att du inte missar något.

DNA-test som avslöjar hemligheter
Rensa och röja
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Gäst
29 mars 2024

Captcha bild