Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Eva Johansson
28 Maj 2022
Ibland är det bra med en extra helgdag och en klämdag. Igår och i förrgår har jag ägnat det mesta av tiden åt att färdigställa två släktböcker. En om min mammas släkt och en om min pappas. Det är nog över tio år sedan jag började skriva på dem men fö...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

29
maj
StorStockholms Släktforskarförening

08
jun
Sollentuna Släktforskare

20
jun
Njudungs släktforskarförening

20
jun
Nordanstigs Bygd- och Släktband forskarförening

05
jul
Hembygds- och Släktforskare Nolaskogs

02
aug
Hembygds- och Släktforskare Nolaskogs

20
aug
Skövde Släktforskarförening

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

matsahlgrenEtt nytt ansikte har dykt upp bland skribenterna på Rötterbloggen. Vi säger varmt välkommen till Mats Ahlgren, som publicerar sitt första inlägg inom kort!

Vem är du?

- "Jag bor i Vällingby och har jobbat med IT-frågor i stora delar av mitt yrkesverksamma liv. Nu är jag arbetsfri, eller pensionär som det också heter!

Vad ska du blogga om på Rötter?

- "Jag tänker blogga om min egen släktforskning, om emigrantforskning och säkerligen en hel del om hur vi kan få släktforskarrörelsen att växa och bli den starka kraft den borde bara. Det finns utmaningar, vi ser i hela samhället att föreningsengagemanget går ner lite varstans. Därför gäller det att fånga upp dem som sitter hemma och inte riktigt vet hur de ska komma vidare i sin släktforskning.

Du är en av grundarna till SSGG, Svenska Sällskapet för Genetisk Genealogi. Blir det inlägg om DNA också?

- "Ja, det kommer jag nog inte att kunna hålla mig ifrån! Det går även att koppla till mitt engagemang i rörelsens tillväxt. DNA är ett sätt för föreningarna att värva nya medlemmar, också sådana som kanske inte släktforskat tidigare. För att kunna göra något med den information du får fram via DNA måste du ju släktforska, det är det allt fler som förstår.

Hur kom det sig att du själv började släktforska?

- "Det började med att jag hittade en del papper i en låda hemma hos mina föräldrar. Jag var intresserad redan innan det, men släktforskade inte. Det var för 13 år sedan, så jag har inte hållit på så länge.

Var har du dina rötter någonstans?

- "I två götaland och två slagen! Västergötland, Östergötland, Bergslagen och Roslagen.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button