Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Eva Johansson
10 juni 2023
I Fulltofta församlings kyrkoarkiv finns en ministerialbok från 1621–1751. Är det den äldsta bevarade kyrkboken i Sverige? Nej, det är det nog inte. Men den är imponerande gammal i alla fall. Den boken startades alltså av en präst för mer än 400 år s...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

11
jun
Bussutflykt till Åkers Styckebruk och Skottvångs Grufva

StorStockholms Släktforskarförening


14
jun
Öppet hus 17-20

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


26
jun
Kursvecka i Gamleby 2023

Tjust Släktforskarförening


29
jun

01
jul
Bjurtjärn - Bjurtjärnsdagarna

Värmlands Släktforskarförening


02
jul
Holmedal - Holmedagarna

Värmlands Släktforskarförening


03
jul
Släktforskarveckan i Dalarna 2023 Borlängedagen

Föreningen Släkt och Bygd i Borlänge


06
jul
Släktforskarveckan i Dalarna; "Gagnefs-dagen"

Gagnefs Släktforskarförening


07
jul
Släktforskarvecka Skåne

Åsbo Släkt- och Folklivsforskare


10
jul
Västmanlands Släktforskarvecka 2023

Västerås Släktforskarklubb


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

shf 5 2016 OMSLAGI början av nästa vecka når årets sista nummer av Släkthistoriskt Forum sina prenumeranter. Ta chansen att nyteckna en prenumeration nu - för bara 250 kronor får du släktforskarvärldens mest oumbärliga tidning i brevlådan under ett helt år. Dessutom får du Släktforskarens lilla faktabok på köpet.

Här hittar du erbjudandet!

Anor i rörelse

I Släkthistoriskt Forum 5/2016 zoomar vi in på hur våra anor satte sina kroppar i rörelse. Sverige var länge något av ett idrottsligt bakvatten, men i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet hände något. Läs om sporterna som fick farfars far och mormors mor att gå i gång - och lär dig leta efter deras idrottsprestationer i arkiven.

Fullmatat julnummer

Dessutom tar vi dig med till vallonernas värld, bjuder på en mängd spännande boktips inför julen och berättar om en förening som tagit släktforskningen ut på stan. Per Andersson, som i förra numret skrev om Gustav Vasas talrika ättlingar, beskriver hur man tar sig an ett mastodontprojekt av det slaget. Allt som allt består Släkthistoriskt Forum 5/2016 av 56 sidor fullmatade med tips, inspiration och nyheter för dig som släktforskar.

Många anledningar att prenumerera

Släkthistoriskt Forum ges ut av Sveriges Släktforskarförbund och eventuellt överskott från prenumerationerna går direkt tillbaka till förbundets verksamhet - till gagn för alla släktforskare.

Detta innebär dessutom att priset kan hållas lågt och att tidningen kan fokusera på fördjupning i stället för på marknadsföring.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button