Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Anton Rosendahl
20 september 2021
Mångsysslaren Rickard Ferdinand Burlin föddes 1889-02-10 i Villvattnet, Burträsk som utomäktenskaplig son till pigan Ida Kristina Kvist, barnfödd i ovannämnda by. 1893 vigdes Ida Kristina med Johan Olofsson Burlin, barnfödd i Ljusvattnet, Burträsk. Å...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

23
sep
StorStockholms Släktforskarförening

26
sep
StorStockholms Släktforskarförening

28
sep
Sällskapet Släktforskarne Fagersta

30
sep
StorStockholms Släktforskarförening

30
sep
Genealogiska föreningen

Erbjudanden

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

8694761207 b5464dfdd9 oRiksarkivarie Karin Åström Iko och riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg skrev på onsdagen under en avsiktsförklaring för en gemensam massdigitaliseringsstrategi, kungör Riksarkivet och Kungliga Biblioteket på sina respektive webbplatser.

För släktforskarrörelsen är det förstås en god nyhet - tanken är att de båda myndigheterna på ett kostnadseffektivt sätt ska se till att allt mer material digitaliseras, detta genom att undvika uppbyggnad av parallella verksamheter.

- För forskning och samhällsutveckling är det viktigt att vi får mer kulturarvsmaterial digitaliserat. I det arbetet är såväl Riksarkivet som KB viktiga digitaliseringsnoder och vi är glada för den här myndighetsgemensamma avsiktsförklaringen som ska stärka vårt arbete, säger riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg i pressmeddelandet.

Under 2017 ska förutsättningarna för ett fördjupat samarbete kring digitalisering ses över, är det sagt. Återstår att se vilka de konkreta effekterna blir!

Foto: Håkan Färje/Kungliga Biblioteket

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button