Julnötter med Rötter

Anbytarforum

Rötterbloggen

Eva Johansson
07 december 2019
Systrarna Hilma och Ellen Petersson var båda ogifta och bodde tillsammans i stugan i Mjödehult några kilometer söder om Påryd i Karlslunda församling i södra Småland. Hilma föddes 1891 och Ellen 1880. En dag sommaren 1953 blev de fotograferade i sin ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

09
dec
Västra Mälardalens Släktforskare

09
dec
Värmlands Släktforskarförening

10
dec
Södertälje Släktforskarförening

11
dec
Sollentuna Släktforskare

11
dec
Botvidsbygdens Släktforskarförening

11
dec
Falubygdens Släktforskarförening

12
dec
Värmlands Släktforskarförening

12
dec
Södertälje Släktforskarförening

Rötterbokhandeln

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

dna glassI inget av våra nordiska grannländer är folk så förtjusta i att DNA-släktforska som vi som bor i Sverige. Om det, och mycket annat spännande, berättar DNA-släktforskningsexperten Peter Sjölund i en artikel i Göteborgs-Posten.

Visste du exempelvis att släktforskning med hjälp av DNA är förbjudet och kan leda till höga viten i Frankrike? Eller vad det har för betydelse för folkhälsan att folk vandrat in till Sverige söderifrån?

Artikeln kan ses som en liten försmak på "Svenskarna och deras fäder - de senaste 11 000 åren", den bok som Peter Sjölund skrivit tillsammans med vetenskapsjournalisten Karin Bojs och som kommer ut i bokhandlarna i slutet av november. Det ser vi verkligen fram emot!

En mer handgriplig ingång till det breda ämnet DNA-släktforskning får du i "Släktforska med DNA" - Peter Sjölunds handbok som finns att köpa i Rötterbokhandeln.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button