Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
05 oktober 2023
Det finns många intressanta aspekter av släktforskning. Att försöka komma långt tillbaka i tiden är en av de som många tror är den stora drivkraften, det märks inte minst på att det verkar vara en av de vanligaste frågorna som släktforskare får. Hur ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

05
okt
Öppet hus - för medlemmar - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


05
okt
Nyfiken på släktforskning?

Falubygdens Släktforskarförening


05
okt
Öppet Hus

Björklingebygdens Släktforskarförening


05
okt
Forskarkväll med Öppet Hus!

Pitebygdens Forskarförening


05
okt

07
okt

08
okt
Kursdag med Peter Sjölund: DNA Painter

Hembygds- och Släktforskare Nolaskogs


08
okt
Öppert hus i släktforskarlokalen, Sandviken

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

dna glassI inget av våra nordiska grannländer är folk så förtjusta i att DNA-släktforska som vi som bor i Sverige. Om det, och mycket annat spännande, berättar DNA-släktforskningsexperten Peter Sjölund i en artikel i Göteborgs-Posten.

Visste du exempelvis att släktforskning med hjälp av DNA är förbjudet och kan leda till höga viten i Frankrike? Eller vad det har för betydelse för folkhälsan att folk vandrat in till Sverige söderifrån?

Artikeln kan ses som en liten försmak på "Svenskarna och deras fäder - de senaste 11 000 åren", den bok som Peter Sjölund skrivit tillsammans med vetenskapsjournalisten Karin Bojs och som kommer ut i bokhandlarna i slutet av november. Det ser vi verkligen fram emot!

En mer handgriplig ingång till det breda ämnet DNA-släktforskning får du i "Släktforska med DNA" - Peter Sjölunds handbok som finns att köpa i Rötterbokhandeln.