Anbytarforum

Rötterbloggen

Anton Rosendahl
26 augusti 2019
Familjen Renström från Långviken bestod av föräldrarna Karl Efraim Renström (1854-1917) och Eva Margareta Bergmark (1851-1918) samt deras sex döttrar. Karl föddes och växte upp i Bodan, Skellefteå som ett av nio barn till bonden Per Anton R...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

28
aug
Eskilstuna-Strängnäs Släktforskarförening

29
aug
Eskilstuna-Strängnäs Släktforskarförening

29
aug
Lappmarkens Släkt- och Bygdeforskare

30
aug
Söderslätts Släkt- och Hembygdsforskarförening

31
aug
Söderslätts Släkt- och Hembygdsforskarförening

31
aug
Sällskapet Släktforskarne Fagersta

02
sep
Sällskapet Släktforskarne Fagersta

Rötterbokhandeln

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Ullagreta CarlssonFörbundsstyrelsen beslöt vid sitt sammanträde den 29 april 1995 att tilldela Ullagreta Carlsson, Bromma, årets Victor Örnbergspris.Priset har tilldelats henne för hennes insatser för svensk släktforskning, genom att som redaktör utge sex volymer av Svenska Släktkalendern och genom att göra det enorma registret över alla där ingifta 1912–82, genom sin stora verksamhet som cirkelledare under många år, genom sin pågående kartläggning av den värmländska släkten Berggren från Saxån och alla dess ättlingar, nu uppgående till över 800 familjer, för att bara nämna en del av hennes gärning.

Till ovanstående kan också fogas att Ullagreta är en alltid hjälpsam korrekturläsare av och påpekare av dolda släktband i Svenska Släktkalendern och värdefull medlem av dennas redaktionskommitté.

Ullagreta började sina forskningar före datorernas tidevarv, och det jättelika registret till Släktkalendern (kanske Sveriges största personregister näst efter det till Elgenstierna?) gjordes utan datorstöd, men som en förståndig person, har hon för länge sedan insett nyttan av datorer och har alla Berggrenarna i sin PC. Så småningom kommer denna PC också att producera en förträfflig släktbok om dem, som säkert är värd att vänta på.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button