Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
18 april 2024
Ibland kan mina texter handla om det som hände för riktigt länge sedan, ibland ligger det närmare i tiden och just den här texten ligger väldigt nära nutid och till och med en bit in i framtiden. Släktforskning ska kanske inte handla om framtiden, me...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

18
apr
Öppet hus - för medlemmar - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


18
apr
Släktforskarjour Ystads stadsbibliotek Ystad

Ystadbygdens Släkt- & Bygdeforskarförening


18
apr
Digital släktforskningshjälp via zoom

StorStockholms Släktforskarförening


18
apr
Öppet Hus med föredrag

Björklingebygdens Släktforskarförening


18
apr
Månadsmöte

Tjust Släktforskarförening


18
apr
Karlstad - Släktforskar-Café

Värmlands Släktforskarförening


18
apr
Johannes Rudbeckius och hans ättlingar

Västerås Släktforskarklubb


18
apr

20
apr
Öppet Hus

Västerbergslagens Släktforskare


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

SE slaktforskarkryssning 445x205I april 2015 genomfördes Sveriges första släktforskarkryssning på Ålands hav i regi av släktforskarföreningen DIS-Filbyter tillsammans med Silja Line. Den 17-18 april 2016 återkommer DIS-Filbyter med en ny kryssning med flera namnkunniga föreläsare - under ett dygn ges tillfälle att lyssna till inte mindre än 12 olika föredrag.

Dick Harrisson föreläser om trettioåriga kriget, Elisabeth Thorsell om emigration. Emigration är även ämnet för Sofia Fäldt och Gudrid Hansens föreläsning som lyfter emigrationen från Kinda kommun i Östergötland. Andra intressanta ämnen är DNA med Peter Sjölund, inrikes pass, kartforskning och släktforskning i Finland.

Flera föreläsningar ger tips på praktisk släktforskning i olika former och förstås presenteras Disgen 2016, men även Arkiv Digital och FamilySearch finns representerade.

- Vi ser fram mot att få genomföra denna "favorit i repris", nu med fler föreläsare och bredare programutbud, säger Harald Nilsson, släktforskarföreningen DIS Filbyter.

Här kan du läsa mer om kryssningen