Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
18 april 2024
Ibland kan mina texter handla om det som hände för riktigt länge sedan, ibland ligger det närmare i tiden och just den här texten ligger väldigt nära nutid och till och med en bit in i framtiden. Släktforskning ska kanske inte handla om framtiden, me...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

20
apr
Öppet Hus

Västerbergslagens Släktforskare


21
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


22
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


23
apr
Öppet hus - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


23
apr
Jourhavande Släktforskare Flen

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

top 100 genealogy website 2016 nyI år kvalar Rötter för första gången in på nättidningen GenealogyInTime Magazines lista över de 100 mest välbesökta webbsidorna för släktforskare - i världen.

Störst i välden är Ancestry.com, Find A Grave intar i år andraplatsen efter att ha tampats med FamilySearch under de senaste åren. FamilySearch intar i stället tredjeplatsen.

Rötter kvalar in på plats 83 och är den tredje mest välbesökta svenska sidan i listan. Av de svenska sidorna ligger Ancestry.se och MyHeritage.se över, på plats 58 respektive 70. Men det kan konstateras att Rötter faktiskt är den mest välbesökta gratissidan om släktforskning i Sverige, eftersom både Ancestry.se och MyHeritage.se är betalsajter.

Här är hela listan

Så tas listan fram

GenealogyInTime Magazie konstaterar att många arkivs webbplatser saknas i deras lista. Det beror på att deras definition av webbsidor för släktforskare är webbplatser vars främsta målgrupp är personer som letar efter sina förfäder. Nationella arkiv tjänar många fler målgrupper än så och tidningen konstaterar att det därför är omöjligt för dem att ta reda på hur stor del av besökarna som är släktforskare.

Det kan vara en förklaring till att till exempel inte ArkivDigital och Riksarkivets SVAR inte finns med på listan.

För att få fram listan har GenealogyInTime Magazie börjat med att sammanställa en lista över alla de webbplatser som de definierar som webbsidor för släktforskare, sedan har de tagit hjälp av undersökningsföretaget Alexa för att ta reda på den faktiska webbtrafiken till varje sida. Rankingen baseras på en kombination av tre faktorer: besökare, innehåll och tiden som spenderas på sidan.

Läs mer här